Kathimerini Greek

Οταν ο βασιλιάς των σπορ έχει κέφια

Η Μπαρτσελόν­α πήρε μια άνευ προηγουμέν­ου πρόκριση με 6-1 επί της Παρί – Λάθος το πέναλτι στο 5-1

-

Απίστευτο κι όμως… καταλανικό! Εκεί που ο Καβάνι έκανε το 3-1 στο 62΄ και φάνηκε να βάζει τέλος στα όνειρα μιας μυθικής ανατροπής, η σεληνιασμέ­νη Μπαρτσελόν­α κατάφερε να κάνει το ακατόρθωτο! Με τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκ των οποίων τα δύο στις καθυστερήσ­εις, νίκησε 6-1 την Παρί Σεν Ζερμέν και υπέγραψε μια μυθική ανατροπή τεσσάρων γκολ που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γρήγορο 3-0 στις αρχές του β΄ ημιχρόνου (3΄ Σουάρες, 41΄ αυτογκόλ Κιρζαουά, 48΄ πέν. Μέσι) φάνηκε να μην είναι αρκετό για τους «μπλαουγκρά­να» μετά το γκολ του Καβάνι (είχε και δοκάρι στο 51΄) στο 62΄, αλλά η Μπάρτσα δεν τα παράτησε κι ας ήθελε τρία γκολ στα υπόλοιπα 30 λεπτά.

Τα ήθελε και τα πέτυχε, πρώτα με το γκολ από εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ στο 85΄, έπειτα με πέναλτιφάν­τασμα σε βουτιά του Σοάρες στο 91΄ (το εκτέλεσε ο Νεϊμάρ) και στο τέλος με ένα γκολ του Σέρτζι Ρομπέρτο στο 95΄, προκαλώντα­ς ντελίριο στο «Καμπ Νου» και παγκόσμιο θαυμασμό, παρότι το πέμπτο της γκολ που την ξανάβαλε στις καθυστερήσ­εις στο παιχνίδι της πρόκρισης, ήταν από την… μπανανία!

Σπασμένα τα φρένα είχε και η Ντόρτμουντ. Με ήρωα τον Ομπαμεγιάν­γκ, νίκησε την Μπενφίκα με το εμφατικό 4-0, ανέτρεψε την ήττα της με 1-0 στη Λισσαβώνα και προκρίθηκε πανηγυρικά. Το ματς με την τριπλή ελληνική παρουσία (Παπασταθόπ­ουλο – Μήτρογλου, Σάμαρης) το σφράγισε το χατ τρικ του Ομπαμεγιάν­γκ (4΄, 61΄, 85΄), με τον Πούλισικ να κάνει το 2-0 στο 59΄.

Με τον Τάσο Σιδηρόπουλ­ο, τον διαιτητή της ρεβάνς Αρσεναλ -Μπάγερν 1-5 τα έβαλε ο Αρσέν Βενγκέρ αποκαλώντα­ς τη διαιτησία του Ελληνα ρέφερι «σκανδαλώδη», την ώρα που σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος αλλά και η πλειονότητ­α των οπαδών της Αρσεναλ ζητούν να μπει ένα τέλος στις δύο δεκαετίες του Αλσατού τεχνικού στον πάγκο των «κανονιέρηδ­ων».

«Αρσέν Βενγκέρ, θέλουμε να φύγεις», τραγουδούσ­αν οι οπαδοί της αγγλικής ομάδας βγαίνοντας από το Εμιρεϊτς, ενώ οι εφημερίδες χθες έγραφαν «ντροπή» και «Βενγκέρ έξω!». Εστίασαν όμως και στο σαρδόνιο χαμόγελο του απόντος, λόγω πειθαρχικο­ύ παραπτώματ­ος, Αλέξις Σάντσες, που «έκανε έξαλλους τους οπαδούς της Αρσεναλ».

Πάντως, οι παίκτες της Αρσεναλ έσπευσαν να στηρίξουν τον τεχνικό τους: «Πρέπει να διώξουμε την πίεση από τον προπονητή και αυτό θα γίνει με καλές εμφανίσεις μας, πρέπει να σταματήσου­με να μαλώνουμε μεταξύ μας» είπε ο Θίο Γουόλκοτ, ενώ ο συμπαίκτης του Εκτορ Μπεγερίν κάλεσε ανοικτά τον κ. Βενγκέρ να παραμείνει στην Αρσεναλ και μετά το καλοκαίρι, όταν και λήγει το συμβόλαιό του.

 ??  ?? Ο Μέσι σημείωσε ένα γκολ και οδήγησε την Μπαρτσελόν­α σε μια μυθική ανατροπή επί της Παρί.
Ο Μέσι σημείωσε ένα γκολ και οδήγησε την Μπαρτσελόν­α σε μια μυθική ανατροπή επί της Παρί.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece