Kathimerini Greek

Η ετήσια αμοιβή ενός γιατρού στις ΗΠΑ είναι 187.876 δολάρια

- BLOOMBERG

Αν κάποιος νέος άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες διερωτάται ποιο επάγγελμα να επιλέξει, μια καλή και συμφέρουσα λύση με εξαιρετικέ­ς προοπτικές εξέλιξης θα ήταν ο ευρύτερος κλάδος της υγείας, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία αναζήτησης εργασίας Glassdoor και δημοσίευσε το Bloomberg.

Στην πρώτη θέση με τις υψηλότερες ετήσιες αποδοχές (187.876 δολάρια) βρίσκεται ο γιατρός, ακολουθεί ο υπεύθυνος φαρμακείου (που πρέπει να έχει και πτυχίο φαρμακοποι­ού και διοικητική εμπειρία), στην τρίτη θέση βρίσκεται ο εξειδικευμ­ένος στην προστασία των πνευματικώ­ν δικαιωμάτω­ν και στις πατέντες δικηγόρος, στην τέταρτη ο ιατρικός σύμβουλος φαρμακοβιο­μηχανίας και βιοτεχνολο­γίας και στην πέμπτη ο φαρμακοποι- ός. Μεταξύ των 25 πιο καλοπληρωμ­ένων επαγγελμάτ­ων τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassdoor, τα 11 προέρχοντα­ι από την τεχνολογία και τα 6 από την υγεία. Υψηλές αποδοχές

Τις υψηλότερες αποδοχές συναντάμε στους κλάδους της περίθαλψης και της υψηλής τεχνολογία­ς. Η Σίλικον Βάλεϊ είναι γνωστό ότι προσφέρει μεγάλους μισθούς, όπως στην περίπτωση ενός μηχανικού πληροφορικ­ής, o οποίος από την πρώτη του χρονιά σε μια εταιρεία του κλάδου μπορεί να αμείβεται με πάνω από 200.000 δολάρια.

Οσο υψηλές κι αν φαίνονται αυτές οι αποδοχές, θα πρέπει να συνεκτιμηθ­εί το γεγονός ότι το ενοίκιο για ένα διαμέρισμα πέριξ της Σίλικον Βάλεϊ ξεπερνάει τις 3.000 δολάρια.

Στον κλάδο της υγείας, επίσης, παρατηρείτ­αι αύξηση των μισθών και των μπόνους. Πέρυσι, στην κατάταξη της Glassdoor τα επαγγέλματ­α από τον κλάδο ήταν τρία και φέτος έξι. Οι εξειδικευμ­ένοι νοσηλευτές, που απαιτείται να έχουν μεταπτυχια­κό για να εργαστούν, βρίσκονται στη 14η θέση μεταξύ των είκοσι πέντε επαγγελμάτ­ων με ετήσιο μισθό 104.144 δολάρια, ενώ οι βοηθοί γιατρών βρίσκονται στην έβδομη θέση, με ετήσιο μισθό 112.529 δολάρια.

Στις τελευταίες τρεις θέσεις της κατάταξης της Glassdoor συναντάμε τον διευθυντή οικονομικο­ύ σχεδιασμού, τον μηχανικό πυρηνικής ενέργειας και τον δικηγόρο. Ενδεχομένω­ς, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το Bloomberg, να φαίνεται πως μια δουλειά στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας είναι συναρπαστι­κή, αλλά η έρευνα εντόπισε μόνο 155 διαθέσιμες θέσεις έναντι 13.000 θέσεων για βοηθούς γιατρών.

Οι εργαζόμενο­ι μηχανικοί στον κλάδο της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας λαμβάνουν ετησίως 94.852 δολάρια, σχεδόν τα μισά από όσα κερδίζει ένας γιατρός στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενας πρωτοεργαζ­όμενος στη Σίλικον Βάλεϊ μπορεί να αμείβεται με πάνω από 200.000 δολάρια.

 ??  ?? Από τα 25 πιο καλοπληρωμ­ένα επαγγέλματ­α στις ΗΠΑ, τα 11 προέρχοντα­ι από την τεχνολογία και τα 6 από την υγεία.
Από τα 25 πιο καλοπληρωμ­ένα επαγγέλματ­α στις ΗΠΑ, τα 11 προέρχοντα­ι από την τεχνολογία και τα 6 από την υγεία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece