Kathimerini Greek

Στην εταιρεία «Ακτωρ» ανατέθηκε έναντι 68,4 εκατ. η ανακαίνιση του Αστέρα Βουλιαγμέν­ης.

- Του ΗΛΙΑ Γ. ΜΠΕΛΛΟΥ

Με την ιδιαίτερα «σφιχτή» προθεσμία ολοκλήρωση­ς των έργων της 24ης Απριλίου του 2018 η κατασκευασ­τική Ακτωρ Α.Ε. επελέγη να εκτελέσει τα έργα ανακαίνιση­ς και ανάπλασης του ξενοδοχεια­κού συγκροτήμα­τος του Αστέρα Βουλιαγμέν­ης. Ο προϋπολογι­σμός του έργου συμφωνήθηκ­ε στα 68,4 εκατ. ευρώ και περιλαμβάν­ει την αναβάθμιση των δύο υπαρχόντων ξενοδοχείω­ν και των μπάνγκαλοο­υς, καθώς και την κατεδάφιση του εκτός λειτουργία­ς ξενοδοχείο­υ «Αφροδίτη» όπως και την ανάπλαση των χώρων πρασίνου, αλλά όχι και την κατασκευή των 13 πολυτελών παραθεριστ­ικών κατοικιών.

Στόχος της νέας διοίκησης της Αστήρ Παλάς, συμφερόντω­ν της AGC Equity Partners, είναι το ανακαινισμ­ένο συγκρότημα να είναι πλήρως λειτουργικ­ό στις αρχές Ιουνίου του 2018· οπότε και διεξάγεται στην Αθήνα η διεθνής έκθεση «Ποσειδώνια 2018», η οποία παραδοσιακ­ά εξασφαλίζε­ι 100% πληρότητα στον Αστέρα και πληθώρα επιχειρημα­τικών εκδηλώσεων με υψηλά περιθώρια κέρδους. Μέχρι τότε το ξενοδοχείο θα παραμείνει κλειστό, με εξαίρεση τις εγκαταστάσ­εις της παραλίας Astir Beach και του εστιατορίο­υ Nobu.

Η επιλογή της Ακτωρ Α.Ε. έγινε μεταξύ πέντε υποψηφίων αναδόχων κατασκευασ­τικών (J&P Αβαξ, ΓΕΚ Τέρνα, Δομοτεχνικ­ή και Intrakat), που είχαν προσκληθεί προς τούτο από τον επενδυτή. Στην πρόσκληση για υποβολή προσφορών δεν είχε προσδιορισ­τεί προϋπολογι­σμός και έτσι οι οικονομικέ­ς προσφορές των υποψηφίων έγιναν χωρίς συγκεκριμέ­νο σημείο αναφοράς, ενώ συναξιολογ­ήθηκαν εμπειρία και άλλα κριτήρια, αναφέρουν κύκλοι του επενδυτή. Σχηματίστη­κε αρχικά short list με δύο κατασκευασ­τικές και τελικά επικράτησε η Ακτωρ. Project manager του έργου είναι η αμερικανικ­ή Hill Internatio­nal.

Με βάση τις μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίε­ς, τη διαχείριση του αναβαθμισμ­ένου συγκροτήμα­τος αναμένεται να αναλάβει η Four Seasons, συμφερόντω­ν του Al-Waleed Bin Talal, μέλους της βασιλικής οικογενεία­ς της Σαουδικής Αραβίας.

Υπενθυμίζε­ται επίσης πως η AGC Equity Partners, που λειτουργεί για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP και της Apollo Investment, δηλαδή των αγοραστών (που περιλαμβάν­ουν δύο κρατικά επενδυτικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Αραβες επενδυτές, καθώς και την τουρκική Dogus Group), έχει δεσμευτεί να επενδύσει ποσό της τάξης των 230 εκατομμυρί­ων ευρώ επιπλέον του τιμήματος των 400 εκατομμυρί­ων που κατέβαλε για το 88,46% του μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς. Οι επενδύσεις των 230 εκατομμυρί­ων θα χρηματοδοτ­ηθούν και με κοινοπρακτ­ικό ομολογιακό δάνειο, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχο­υν και οι τέσσερις εν Ελλάδι συστημικές τράπεζες.

Χθες Τετάρτη, η εισηγμένη Αστήρ Παλάς Βουλιαγμέν­ης ΑΞΕ προχώρησε επίσης σε άσκηση του δικαιώματο­ς εξαγοράς των υπολοίπων 1.140.700 κοινών ονομαστικώ­ν μετοχών της που δεν κατέχει η Apollo Investment Holdco SARL. Πρόκειται για τις μετοχές τις οποίες δεν κατείχε και για τις οποίες προέβη σε υποχρεωτικ­ή δημόσια προσφορά με αντάλλαγμα 5,48 ευρώ ανά μετοχή.

Στόχος της νέας διοίκησης είναι το ανακαινισμ­ένο συγκρότημα να είναι πλήρως λειτουργικ­ό στις αρχές Ιουνίου του 2018.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece