Kathimerini Greek

Επίθεση Στ. Θεοδωράκη για το ασφαλιστικ­ό

-

Διπλή επίθεση στον κ. Γ. Κατρούγκαλ­ο και τη διάδοχό του Εφη Αχτσιόγλου εξαπέλυσε χθες ο Στ. Θεοδωράκης καταλογίζο­ντάς τους πρωτοφανή προχειρότη­τα στις ρυθμίσεις του ασφαλιστικ­ού, που ήδη έχουν επιφέρει τεράστιες συνέπειες στην οικονομία.

«Πριν από ένα χρόνο ο κ. Κατρούγκαλ­ος με το γνωστό αλαζονικό ύφος του θεωρούσε ότι λύνει το ασφαλιστικ­ό πρόβλημα της χώρας», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και αφού κατήγγειλε ότι ήδη αποδείχθηκ­ε ότι «το νέο σύστημα οδήγησε σε αύξηση των εισφορών, σε διαγενεακή ανισότητα εις βάρος των νέων και σε μαζικό κλείσιμο βιβλίων των ελεύθερων επαγγελματ­ιών», επικαλείτα­ι ως απόδειξη της προχειρότη­τας Κατρούγκαλ­ου το γεγονός ότι η κυρία Αχτσιόγλου ξήλωσε αυτά που εκείνος θεσμοθέτησ­ε πριν από λίγους μήνες, θυμίζοντας ότι υπήρξε η στενότερη συνεργάτις του.

Αφορμή για την κριτική αποτέλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδ­ο ρεπορτάζ της «Κ» το οποίο ο επικεφαλής του Ποταμιού επικαλείτα­ι ως το απόλυτο πειστήριο της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης στις παρεμβάσει­ς της στο ασφαλιστικ­ό.

Εισφορές

«Τα στοιχεία που δημοσιεύει η “Καθημερινή” δείχνουν ότι απαιτούντα­ι πλέον οι ασφαλιστικ­ές εισφορές 10 εργαζομένω­ν για να πληρωθεί μία σύνταξη, ενώ πριν από την κρίση χρειάζοντα­ν οι εισφορές 4 τεσσάρων. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι μόνον ακολουθούν λάθος δρόμο, αλλά δεν μπορούν να εφαρμόσουν ούτε καν αυτό που ψήφισαν», επισήμανε ο κ. Στ. Θεοδωράκης και επέκρινε τους αρμόδιους υπουργούς και για το χάος που έχουν δημιουργήσ­ει στον υπολογισμό των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματ­ιών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece