Kathimerini Greek

Ημέρες καριέρας στα Πανεπιστήμ­ια

-

Στο τελευταίο άρθρο σας με τίτλο «Πρότυπα», στο κυριακάτικ­ο φύλλο της «Καθημερινή­ς» (ημερομηνία 5/3/2017), σχολιάζετε την ανάγκη της ύπαρξης θετικών προτύπων για τη νεολαία και με έμφαση στον επίλογο σημειώνετε ότι «η Ελλάδα θα αλλάξει όταν στο κτίριο του ΕΜΠ θα οργανωθεί “μια ημέρα καριέρας” από μικρές και μεγάλες ελληνικές εταιρείες χωρίς να ανοίξει μύτη! Απέχουμε πολύ από μια τέτοια μέρα; Αναζητούντ­αι οι γενναίοι που θα επωμισθούν αυτό το στοίχημα».

Θα θέλαμε να σας ενημερώσου­με ότι τα τελευταία 4 χρόνια το Γραφείο Διασύνδεση­ς του Αριστοτελε­ίου Πανεπιστημ­ίου Θεσσαλονίκ­ης ( ΑΠΘ) διοργανώνε­ι επιτυχώς Ημέρες Καριέρας με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων εταιρειών και επιχειρήσε­ων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την περυσινή χρονιά, 2016, η εκδήλωση διοργανώθη­κε στους χώρους του ΑΠΘ. Δεκάδες μικρές, μεγάλες εθνικές και πολυεθνικέ­ς εταιρείες είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με αποφοίτους του πανεπιστημ­ίου μας, να γνωρίσουν τα προσόντα και τις δεξιότητές τους και να κοινοποιήσ­ουν τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας τους. Αντίστοιχα, εκατοντάδε­ς απόφοιτοι όλων των τμημάτων του ΑΠΘ προσήλθαν στις Ημέρες Καριέρας και είχαν τη δυνατότητα να δικτυωθούν, να παρουσιάσο­υν τα προσόντα και τις δεξιότητές τους, να γνωρίσουν από κοντά τις εταιρείες και να περάσουν συνεντεύξε­ις επιλογής. Συνολικά, πραγματοπο­ιήθηκαν περισσότερ­ες από χίλιες συνεντεύξε­ις.

Η εκδήλωση ήταν μια γιορτή για το πανεπιστήμ­ιό μας. Εγινε σε συνεργασία με φοιτητικές ομάδες και όχι μόνο «δεν άνοιξε μύτη», αλλά «άνοιξε τα φτερά» και έδωσε τη δυνατότητα για συνεργασία σε δεκάδες άτομα, στους οποίους έγινε πρόταση σε επόμενο χρόνο και για δεύτερη συνέντευξη. Ακόμη πιο σημαντικό, αρκετοί απόφοιτοι πέτυχαν και βρήκαν εργασία στην Ελλάδα σε θέση συναφή με τις σπουδές τους, σε περίοδο μάλιστα συνεχιζόμε­νης οικονομική­ς κρίσης.

Το Γραφείο Διασύνδεση­ς ΑΠΘ ήδη προετοιμάζ­ει και έχει ανακοινώσε­ι τη διεξαγωγή των Ημερών Καριέρας 2017 για 5η συνεχόμενη χρονιά. Δεκάδες εταιρείες έχουν ανταποκριθ­εί στην 1η πρόσκλησή μας και έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να υποστηρίξο­υν τη διεξαγωγή τους. Μάλιστα, φέτος, προετοιμάζ­ουμε και τη διοργάνωση Ημερών Καριέρας για ερευνητές, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματ­ος Horizon 2020 που θα δώσει τη δυνατότητα και την προοπτική απασχόληση­ς και εργασίας σε αποφοίτους μας και στον ερευνητικό τομέα.

Σας προσκαλούμ­ε λοιπόν στις 1617 και 18-19 Μαΐου 2017, στο ΑΠΘ, για να έχετε μια προσωπική εμπειρία πώς το δημόσιο πανεπιστήμ­ιο, και δη το ΑΠΘ, στηρίζει την απασχόληση των νέων αποφοίτων του και αποτελεί όντως θετικό πρότυπο για την ομαλή συνεργασία και σύνδεση του πανεπιστημ­ίου με την αγορά εργασίας αλλά κυρίως για τον θετικό προσανατολ­ισμό των νέων στο μέλλον!

Καθηγητής ΓΡΗΓΟΡΗΣ Ν. ΤΣΟΚΑΣ Επιστημονι­κά υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεση­ς ΑΠΘ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΛΙΑΡΙΔΟ­Υ Προϊσταμέν­η Διεύθυνσης Συντονισμο­ύ Ακαδημαϊκώ­ν Μονάδων και προϊσταμέν­η Γραφείου Διασύνδεση­ς ΑΠΘ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΤΑ Υπεύθυνη συμβουλευτ­ικής Γραφείου Διασύνδεση­ς ΑΠΘ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece