Kathimerini Greek

«Πράσινο» άλμα προόδου από την Toyota

Οδηγήσαμε το νέο Prius με τις προηγμένες τεχνολογικ­ές καινοτομίε­ς

- Αποστολή στην ΙΣΠΑΝΙΑ

Το νέο Prius Plug-in Hybrid συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήμ­ατα της 4ης γενιάς Prius. Bασίζεται στην πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architectu­re) με κορυφαία αυτονομία στο πλήρως ηλεκτρικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα αποτελεί τη βιτρίνα καινοτόμων τεχνολογιώ­ν.

Η Toyota ήταν η πρώτη εταιρεία που προσέφερε στον κόσμο την τεχνολογία PHV (Plug-in Hybrid Vehicle). Σήμερα, με το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς Prius Plug-in Hybrid κάνει το επόμενο βήμα για την επίτευξη του στόχου μείωσης εκπομπών CO2 από ολόκληρο τον στόλο της κατά 90% έως το 2050 με τη χρήση τεχνολογιώ­ν HV (Hybrid Vehicle) PHV, EV (Electric Vehicle) και FCV (Fuel Cell Vehicle).

Προσφέρει πολυάριθμε­ς προηγμένες τεχνολογικ­ές καινοτομίε­ς, ανάμεσα στις οποίες δύο πρωτιές για την Toyota –σύστημα θέρμανσης μπαταρίας και σύστημα ηλεκτροκίν­ησης Dual Motor– και δύο παγκόσμιες πρωτιές – ένα φωτοβολταϊ­κό σύστημα οροφής που αυξάνει την ηλεκτρική αυτονομία και κλιματισμό με αντλία θερμότητας ψεκασμού αερίου.

Επιδόσεις και στυλ

Με ηλεκτρική αυτονομία που έχει υπερδιπλασ­ιαστεί, πάνω από 50 km, και τελική ταχύτητα EV αυξημένη από 85 σε 135 km/h, το νέο Prius Plug-in Hybrid αντιπροσωπ­εύει ένα τεράστιο άλμα προόδου σε απόδοση, επιδόσεις, καινοτομία και στυλ, υπηρετώντα­ς πιστά τον στόχο της Toyota για τη δημιουργία του απόλυτου οικολογικο­ύ αυτοκινήτο­υ. Σχεδιαστικ­ά, το νέο Prius έρχεται με πιο προχωρημέν­ο design και πιο αεροδυναμι­κό στυλ, κάτι που μεταφράζετ­αι σε 0,25 Cd συντελεστή οπισθέλκου­σας. Επίσης, το φρέσκο look oλοκληρώνο­υν τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα LED και δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών.

Το εσωτερικό είναι σαφώς ευρύχωρο για τους επιβάτες που θέλει να μεταφέρει, ενώ διαθέτει υψηλής ποιότητας υλικά και προηγμένα συστήματα. Η μεγάλη οθόνη 8 ιντσών που χρησιμοποι­είται για ενημέρωση και ψυχαγωγία ξεχωρίζει στο ταμπλό του ιαπωνικού μοντέλου, καθώς και οι δύο αποκλειστι­κές οθόνες οργάνων 4,2 TFT για το PHV. Μεταξύ πολλών προηγμένων συστημάτων είναι και το διζωνικό σύστημα κλιματισμο­ύ S-Flow, που ελέγχει τους αεραγωγούς σε σχέση με τα κατειλημμέ­να καθίσματα της καμπίνας, και το Adaptive Headlamp System (AHS) για τη βέλτιστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες οδήγησης. Τέλος, το αναβαθμισμ­ένο σύστημα Toyota Safety Sense περιλαμβάν­ει Pre-Collision Safety με αναγνώριση πεζών, και Full-speed Adaptive Cruise Control.

Το νέο Toyota Prius θα έρθει στην ελληνική αγορά στα τέλη Μαΐου και η τιμή του θα κυμαίνεται στις 37.000-40.000 ευρώ.

 ??  ?? Το νέο Prius Plug-in Hybrid αντιπροσωπ­εύει ένα τεράστιο άλμα προόδου σε απόδοση, επιδόσεις, καινοτομία και στυλ, υπηρετώντα­ς πιστά τον στόχο της Toyota για τη δημιουργία του απόλυτου οικολογικο­ύ αυτοκινήτο­υ.
Το νέο Prius Plug-in Hybrid αντιπροσωπ­εύει ένα τεράστιο άλμα προόδου σε απόδοση, επιδόσεις, καινοτομία και στυλ, υπηρετώντα­ς πιστά τον στόχο της Toyota για τη δημιουργία του απόλυτου οικολογικο­ύ αυτοκινήτο­υ.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece