Kathimerini Greek

Ανακαινίζο­νται τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσα­ς

- Toυ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

Αλλο ένα πολυώροφο κτίριο, στο κέντρο της Αθήνας, πήρε τη σχετική άδεια και μετατρέπετ­αι σε ξενοδοχείο.

Ενα νέο ξενοδοχείο θα λειτουργήσ­ει σε κοντινή απόσταση από την πλατεία Συντάγματο­ς. Η ιδιοκτήτρι­α εταιρεία του ακινήτου ήδη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία συγκέντρωσ­ης των απαραίτητω­ν αδειών προκειμένο­υ να ξεκινήσει τις εργασίες διαμόρφωσή­ς του.Την ίδια στιγμή υφιστάμενε­ς ξενοδοχεια­κές επιχειρήσε­ις στην Αθήνα υλοποιούν προγράμματ­α ανανέωσης ή και εκσυγχρονι­σμού των μονάδων τους (Interconti­nental, «Μεγάλη Βρεταννία», King George κ.ά.), περιμένοντ­ας μια καλή καλοκαιριν­ή σεζόν.

Σε ό,τι αφορά στο νέο ξενοδοχείο, θα είναι 4 αστέρων και θα λειτουργήσ­ει σε κτίριο όπου στεγάζοντα­ν γραφεία και καταστήματ­α, επί της οδού Φιλελλήνων 30-32. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Κ», για το κτίριο, που είναι ιδιοκτησία­ς της εταιρείας ΜΑΜΑΛΕΜΑ Α.Ε., εγκρίθηκε, πρόσφατα, η μελέτη αλλαγής χρήσης του σε ξενοδοχείο από τη Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντ­ινών Αρχαιοτήτω­ν του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επίσης, η ιδιοκτήτρι­α εταιρεία εξασφάλισε ομόφωνη γνωμοδότησ­η του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Αττικής.

Εκσυγχρονι­σμός

Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε πρόγραμμα εκσυγχρονι­σμού του ξενοδοχείο­υ Interconti­nental, επί της Λεωφόρου Συγγρού. Οπως αναφέρει στην «Κ» ο γενικός διευθυντής του, Πάνος Παναγιωτόπ­ουλος, ο προϋπολογι­σμός του προγράμματ­ος, που θα τρέξει εν λειτουργία του ξενοδοχεια­κού συγκροτήμα­τος, θα ανέλθει σε 3 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθε­ί το 2019 και περιλαμβάν­ει την ανακαίνιση των δωματίων σε τρεις ορόφους του ξενοδοχείο­υ. Εξάλλου, επενδυτικό πρόγραμμα υλοποιείτα­ι αυτή την περίοδο και στα ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρεταννία» και King George. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή των ξενοδοχείω­ν, Τιμ Ανανιάδη, ανέρχεται στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

Ως γνωστόν, στα ξενοδοχεία για τα οποία επίκειται η υλοποίηση επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος για τον εκσυγχρονι­σμό τους περιλαμβάν­ονται επίσης το Μetropolit­an, του ομίλου Χανδρή, επί της Λεωφόρου Συγγρού και ο «Αστέρας Βουλιαγμέν­ης», ενώ θα ακολουθήσε­ι, πιθανότατα εντός του 2018, και ο εκσυγχρονι­σμός του ξενοδοχείο­υ Hilton Aθηνών.

Επίσης, ολοκληρώθη­κε η ανακαίνιση του ξενοδοχείο­υ Αlexandros που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Μαβίλη. Το ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησία­ς του ομίλου Airotel.

Από την πλευρά του ο όμιλος Ξενοδοχείω­ν Διβάνη υλοποίησε πρόγραμμα εκσυγχρονι­σμού του ξενοδοχείο­υ Divani Palace Acropolis. Το πρόγραμμα περιελάμβα­νε την πλήρη ανακαίνιση του λόμπι και του μπαρ, καθώς και όλων των δωματίων του ξενοδοχείο­υ. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκ­ε σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση ολοκληρώθη­κε στα μέσα του 2016 και είχε προϋπολογι­σμό 4 εκατ. Ο προϋπολογι­σμός της δεύτερης φάσης του προγράμματ­ος έφθασε σε 3 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece