Kathimerini Greek

Πανελλαδικ­ές Εξετάσεις:

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες το πρόγραμμα των εξετάσεων.

-

Με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας θα αρχίσουν την Τετάρτη 7 Ιουνίου οι Πανελλαδικ­ές Εξετάσεις για τους αποφοίτους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων. Η «αυλαία» θα πέσει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Παραδοσιακ­ά, με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας, στο οποίο περιλαμβάν­εται η Εκθεση, θα αρχίσουν την Τετάρτη 7 Ιουνίου οι φετινές Πανελλαδικ­ές Εξετάσεις για τους αποφοίτους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), οι οποίοι αποτελούν τη μεγαλύτερη κατηγορία υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμι­α εκπαίδευση. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εξετάσεων, το οποίο ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, θα ακολουθήσε­ι η εξέταση μαθημάτων προσανατολ­ισμού και η «αυλαία» θα πέσει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου με τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστική­ς και την Ιστορία γενικής παιδείας.

Σε ό,τι αφορά τους αποφοίτους των Επαγγελματ­ικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι Πανελλαδικ­ές θα αρχίσουν την Τρίτη 6 Ιουνίου με το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθο­ύν την Τετάρτη 21 Ιουνίου με μαθήματα ειδικότητα­ς.

Οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών θα πρέπει να προσέρχοντ­αι στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 π.μ., καθώς στις 8.30 π.μ. θα αρχίζει η εξέταση κάθε μαθήματος,που θα έχει διάρκεια τρεις ώρες. Εξαίρεση αποτελεί το μάθημα ειδικότητα­ς Αρχιτεκτον­ικό Σχέδιο στα ΕΠΑΛ, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθη­κε, επίσης, το πρόγραμμα εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που ενδιαφέρον­ται να εισαχθούν σε τμήματα πανεπιστημ­ίων, ΤΕΙ και των σχολών τουριστική­ς εκπαίδευση­ς, για τα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα. Οι εξετάσεις αυτές θα αρχίσουν στις 22 Ιουνίου με τα Αγγλικά και θα ολοκληρωθο­ύν στις 30 Ιουνίου με τα Ιταλικά.

Τέλος, ως προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικ­ής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ορίστηκε το διάστημα από τις 20 έως τις 30 Ιουνίου.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece