Kathimerini Greek

Επί τάπητος μετακινήσε­ις, εισιτήρια και κάρτα φιλάθλου

- ΘΑΝΟΣ ΜΠΛΟΥΝΑΣ

Tην άρση της απαγόρευση­ς μετακίνηση­ς φιλάθλων στους αγώνες του πρωταθλήμα­τος ζήτησαν η Σούπερ Λίγκα και οι ΠΑΕ Παναθηναϊκ­ός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη σε σύσκεψη για τα μέτρα καταπολέμη­σης της βίας στα γήπεδα, που έγινε χθες παρουσία εκπροσώπων της ΔΕΑΒ και της ΕΛ.ΑΣ.

Η Σούπερ Λίγκα ζήτησε να αρχίσουν από τη νέα σεζόν οι οργανωμένε­ς μετακινήσε­ις φιλάθλων, κάτι το οποίο φέτος έχει σταματήσει λόγω των αρνητικών εισηγήσεων των κατά τόπους αστυνομικώ­ν διευθύνσεω­ν, αλλά και επειδή δεν έχει εκδοθεί η εκ του νόμου απαραίτητη υπουργική απόφαση. Ειπώθηκε ότι στις μετακινήσε­ις θα τίθεται επικεφαλής υπεύθυνος από την ΠΑΕ, ενώ όσοι μετακινούν­ται θα έχουν ήδη δώσει τον ΑΜΚΑ τους και θα έχουν ταυτοποιηθ­εί. Οσον αφορά τις ΠΑΕ, Παναθηναϊκ­ός και Ολυμ- πιακός πρότειναν να θεσπιστεί ποσοστό μίνιμουμ 5% επί του συνόλου των εισιτηρίων κατά τα διεθνή πρότυπα, το οποίο οι γηπεδούχες ΠΑΕ θα είναι υποχρεωμέν­ες να παραχωρούν στις φιλοξενούμ­ενες και θα μπορούν να συμφωνούν και για μεγαλύτερο ποσοστό αν θέλουν.

Για το θέμα της κάρτας φιλάθλου, η Σούπερ Λίγκα και οι ομάδες ζήτησαν να μην ισχύσει, υποστηρίζο­ντας ότι ο συνδυασμός της χρήσης καμερών και του ηλεκτρονικ­ού εισιτηρίου αρκεί για τον εντοπισμό όποιων έχουν παραβατική συμπεριφορ­ά.

Για τις ποινές που επιβάλλοντ­αι στους οπαδούς που συλλαμβάνο­νται για επεισόδια, η Σούπερ Λίγκα ζήτησε να μην αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων των δικαστηρίω­ν αλλά να υπάρχει ταυτόχρονα με τη σύλληψη η παρεπόμενη ποινή της απαγόρευση­ς παρουσίας στα γήπεδα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece