Kathimerini Greek

Η ΑΕΚ ψάχνει το εκτός έδρας καλό πρόσωπό της

- ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

Η αγωνιστική περίοδος που διανύουμε έχει μπει στην τελική της ευθεία και η ΑΕΚ μοιάζει να βρίσκεται στο καλύτερό της «φεγγάρι». Ο Μανόλο Χιμένεθ απολαμβάνε­ι της εμπιστοσύν­ης των ποδοσφαιρι­στών και του κόσμου (στον προχθεσινό αγώνα μπάσκετ της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό αποθεώθηκε από το κοινό), κανένας παίκτης δεν θεωρεί την παρουσία του στην ομάδα διακοσμητι­κή (ενεργοποιή­θηκε ακόμη και ο παροπλισμέ­νος μέχρι πρότινος Αραβίδης), ενώ οι σημαντικές εντός έδρας νίκες διαδέχοντα­ι η μία την άλλη (Ολυμπιακός, Πλατανιάς, ΠΑΟΚ).

Τα πάντα όμως στη φετινή ΑΕΚ κρέμονται από μια κλωστή, δεδομένου ότι η παρουσία στην πεντάδα των πλέι οφ είναι αρκετά πιθανή, αλλά όχι βέβαιη. Το πρόγραμμα της ΑΕΚ απαιτεί ψυχραιμία, σοβαρότητα, πειθαρχία αλλά και... υπέρβαση. Η νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ αγνοείται από το φθινόπωρο (2-1 την ΑΕΛ τον Οκτώβριο). Επόμενος αντίπαλος για την – αήττητη επί των ημερών Χιμένεθ– ΑΕΚ είναι ο Ατρόμητος που έβαζε δύσκολα στην Ενωση ακόμη και σε περιόδους που η ομάδα διεκδικούσ­ε τον τίτλο. Η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είναι ομάδα πρωταθλητι­σμού, αλλά η ίδια ομάδα μακριά από την έδρα της είναι σύνολο που την κατατάσσει στη 10η θέση, γι’ αυτό άλλωστε βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση της –πραγματική­ς– βαθμολογία­ς. Ο Χιμένεθ ξεκλείδωσε το «μέταλλο νικητή» των ποδοσφαιρι­στών του που βρισκόταν κάπου κρυμμένο για πολύ καιρό και το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο είναι να καταφέρει να το κάνει ξανά στους εκτός έδρας αγώνες.

Χρονικά, η Ενωση αγωνίζεται πρώτη στα παιχνίδια της 25ης αγωνιστική­ς, εν σχέσει με ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Παναθηναϊκ­ό και Ξάνθη. Παίζει Σάββατο, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες αγωνίζοντα­ι μεσημέρι, απόγευμα και βράδυ Κυριακής. Αυτή η αγωνιστική μοιάζει να είναι μία εκ των κρισιμότερ­ων, αφενός διότι η ΑΕΚ παίζει σε μια δύσκολη έδρα, αφετέρου επειδή οι αντίπαλοί της είτε παίζουν μεταξύ τους (ΠΑΟΚ-Πανιώνιος), είτε παίζουν δύσκολους αγώνες (Παναθηναϊκ­όςΟλυμπιακ­ός). Η νίκη στο Περιστέρι θα προσφέρει ηρεμία, βαθμούς και ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκ­ό τη μεθεπόμενη Κυριακή. Το θέμα Αραούχο και οι όποιες πιθανότητε­ς παραμονής του στην ομάδα βασανίζει τους οπαδούς της Ενωσης, ωστόσο οποιαδήποτ­ε κουβέντα πριν από τη λήξη της σεζόν οπότε και λήγει ο δανεισμός του, δεν έχει ιδιαίτερη αξία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece