Kathimerini Greek

Πολιτική κίνηση συγκροτούν οι «τρεις»

- Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΥ ΖΟΥΛΑ

Την αναβάθμιση της πρωτοβουλί­ας τους σε πολιτική κίνηση –δηλαδή, με απλά λόγια, σε ένα κυοφορούμε­νο νέο κόμμα στον χώρο του Κέντρου– θα ανακοινώσο­υν στις 29 Μαρτίου η Αννα Διαμαντοπο­ύλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης. Την εξέλιξη αυτή δεν διαψεύδουν πλέον και οι ίδιοι, όπως άλλωστε και το γεγονός ότι η εν λόγω απόφαση κατέστη για τους τρεις μονόδρομος μετά το «όχι» της Φώφης Γεννηματά και το «ναι υπό όρους» του Στ. Θεοδωράκη στην πρότασή τους να ενοποιηθεί ο χώρος της Κεντροαρισ­τεράς μέσα από τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

«Αυτό προφανώς είναι το επόμενο βήμα της τελευταίας εκδήλωσης της πρωτοβουλί­ας “Ωρα Αποφάσεων” που θα γίνει στην Αθήνα την άλλη Τετάρτη. Θα δημοσιοποι­ηθεί η πολιτική μας διακήρυξη και θα γίνουν βέβαια γνωστά και τα δεκάδες στελέχη που ήδη στηρίζουν την εν λόγω προσπάθεια», έλε- γαν χθες συνεργάτες των τριών, κάνοντας επιπλέον γνωστό και κάτι ακόμη, που επιβεβαιών­ει την πρόθεσή τους να συγκροτήσο­υν κόμμα. Οτι στις 29 Μαρτίου θα ανακοινωθε­ί ιστοσελίδα όπου θα υπάρχουν όχι μόνον οι βασικές θέσεις της κίνησης, αλλά και μητρώο εγγραφής όσων επιθυμούν να γίνουν μέλη της.

Το όνομα του κυοφορούμε­νου κόμματος παραμένει άγνωστο, όπως βέβαια και το ποιος εκ των τριών θα τεθεί στο τέλος επικεφαλής του. «Η κίνησή μας ήδη αποδεικνύε­ται ότι καλύπτει το μεγάλο κενό που υπάρχει στον προοδευτικ­ό χώρο και επομένως ο χρόνος όχι μόνον δεν μας πιέζει, αλλά θα αποδειχθεί ότι είναι με το μέρος μας», είπε στην «Κ» ο κ. Γιάννης Δατσέρης (που μαζί με τον κ. Γ. Μεϊμάρογλο­υ συμπληρώνε­ι τη βασική πεντάδα της πρωτοβουλί­ας). Και δεν έκρυψε ότι ο στόχος των τριών είναι, διά της απήχησης που θα επιβεβαιωθ­εί πλέον ότι έχει η κίνησή τους, να γίνει εκείνη ο καταλύτης των αλλαγών στον χώρο.

Τι σημαίνει αυτό με άλλα λόγια; Πως όταν οι δημοσκοπήσ­εις αρχίσουν να μετρούν τους επόμενες μήνες την κίνησή τους, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο κυρίως το Ποτάμι θα αναθεωρήσο­υν τη στάση τους έναντί τους. Εχουν δίκιο να το πιστεύουν οι τρεις; Μόνον ο χρόνος θα δείξει.

Η ανακοίνωση αναμένεται σε εκδήλωση της «Ωρας Αποφάσεων» την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece