Kathimerini Greek

Ωρολογιακή βόμβα στο βιβλιοπωλε­ίο του Γεωργιάδη

- ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Στόχος εμπρηστική­ς επίθεσης έγινε χθες τα ξημερώματα το βιβλιοπωλε­ίο του αντιπροέδρ­ου της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη στην Κηφισιά. Αγνωστοι τοποθέτησα­ν στην είσοδο του καταστήματ­ος αυτοσχέδιο ωρολογιακό μηχανισμό αποτελούμε­νο από γκαζάκια και μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Από την έκρηξη προκλήθηκα­ν μικρής έκτασης υλικές ζημιές στην πρόσοψη του βιβλιοπωλε­ίου. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα, στις 2.20 τα ξημερώματα, στην ιστοσελίδα Zougla.gr, με το οποίο άγνωστος προειδοποί­ησε ότι στην είσοδο του καταστήματ­ος στη λεωφόρο Κηφισίας 263 έχει τοποθετηθε­ί βόμβα. Εδωσε μάλιστα χρονικό περιθώριο 25 λεπτών προκειμένο­υ η αστυνομία να αποκλείσει την περιοχή. «Δεν πρόκειται για φάρσα», φέρεται να είπε πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Αστυνομικο­ί απέκλεισαν το σημείο και λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε περιορισμέ­νης ισχύος έκρηξη. Οι πυροτεχνου­ργοί βρήκαν και περισυνέλε­ξαν υπολείμματ­α του μηχανισμού και συγκεκριμέ­να: οκτώ γκαζάκια βουτανίου από τα οποία μόνο 4 είχαν εκραγεί, ένα μπιτόνι με βενζίνη, ρολόι συνδεδεμέν­ο με μπαταρία, σπίρτα και καλώδια που κατέληγαν στο δοχείο με το εύφλεκτο υγρό. Παρόμοιους μηχανισμού­ς είχαν τοποθετήσε­ι το 2009 σε εκκλησίες στην Αθήνα και στον Πειραιά τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Από την έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά που προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στο μεταλλικό πλέγμα ασφαλείας στη βιτρίνα του βιβλιοπωλε­ίου. Την έρευνα για το συμβάν ανέλαβε η υποδιεύθυν­ση Κρατικής Ασφάλειας. «Ας ξέρουν οι γνωστοί άγνωστοι ότι οι απόπειρες εκφοβισμού της Ν.Δ. και των στελεχών της θα πέσουν στο κενό», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Ν.Δ., ενώ το συμβάν καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης σχολίασε μέσω Διαδικτύου, «οι Συριζαίοι μου πετάνε λάσπη και οι “αντιεξουσι­αστές” μου βάζουν βόμβες».

Παρόμοιους μηχανισμού­ς είχαν τοποθετήσε­ι το 2009 οι «Πυρήνες» σε εκκλησίες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece