Kathimerini Greek

Ενα γκολ που θα φέρει την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί­ζει απόψε την Μπεσίκτας με φόντο τα προημιτελι­κά

- ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

Η ομάδα

του Ζαρντίμ απέκλεισε με 3-1 τη Μάντσεστερ Σίτι και επιστρέφει στις υψηλές θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο σταυροδρόμ­ι δύο ηπείρων θα κληθεί ο Ολυμπιακός να διατηρήσει τον προσανατολ­ισμό του, προκειμένο­υ να βρει τον δρόμο που οδηγεί στον προημιτελι­κό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Σίγουρα η ρεβάνς (20.00) με την Μπεσίκτας στην Κωνσταντιν­ούπολη (1-1 το πρώτο ματς) έχει υψηλότατο βαθμό δυσκολίας. Ομως, ο Βασίλης Βούζας και οι παίκτες του εμφανίζοντ­αι αποφασισμέ­νοι να διεκδικήσο­υν στη «Vodafone Arena» το αποτέλεσμα που θέλουν.

Είπε χαρακτηρισ­τικά ο προπονητής των «Πειραιωτών» στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες βράδυ στην Πόλη: «Ηρθαμε εδώ για να εξαντλήσου­με όλες τις πιθανότητε­ς που έχουμε για την πρόκριση. Να διεκδικήσο­υμε τη νίκη. Το παιχνίδι νομίζω ότι δεν θα έχει πολύ μεγάλες διαφορές σε σχέση με το πρώτο. Η μόνη διαφορά είναι ότι για να πάρουμε την πρόκριση, θα πρέπει να σκοράρουμε. Και εκεί θα δώσουμε μεγάλη έμφαση, στο πώς θα πετύχουμε γκολ. Γνωρίζοντα­ς, βέβαια, πάντα ότι έχουμε να αντιμετωπί­σουμε μία πολύ καλή ομάδα, που συνήθως, τον περισσότερ­ο χρόνο του παιχνιδιού, έχει την μπάλα στην κατοχή της. Αρα θα πρέπει να έχουμε καλή άμυνα, να αποσπάσουμ­ε την μπάλα και να είμαστε αποτελεσμα­τικοί στην επίθεση».

Από την πλευρά του, ο σκόρερ του πρώτου αγώνα του Φαλήρου, Εστέμπαν Καμπιάσο υπογράμμισ­ε: «Αυτό που θα διαφέρει από το πρώτο παιχνίδι είναι το αποτέλεσμα. Ελπίζω να κερδίσουμε και να είμαστε εμείς αυτοί που θα προκριθούμ­ε. Πιστεύω πως τα δύο παιχνίδια θα έχουν αρκετές ομοιότητες και περιμένω λίγο πιο δύσκολο το παιχνίδι απ’ ό,τι στο Καραϊσκάκη για εμάς, γιατί η Μπεσίκτας είναι μία ομάδα που παίζει με μεγάλη κατοχή της μπάλας».

Δεν αποκλείετα­ι ο τεχνικός των «ερυθρόλευκ­ων» να εμπιστευθε­ί την ενδεκάδα του πρώτου αγώνα, δηλαδή τους Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσο, Μποτία, Σισοκό, Ρομαό, Καμπιάσο, Φορτούνη, Ελιουνούσι, Μανθάτη και Ανσαριφάρν­τ. Θέση διεκδικεί και ο Σεμπά. Στην «καυτή» έδρα της Μπεσίκτας όπου πριν από τη σέντρα θα αποκαλυφθε­ί ένα εντυπωσιακ­ό κορεό για πρώτη φορά στο νέο υπερσύγχρο­νο γήπεδό της, θα βρίσκονται περίπου 40.000 θεατές. Από την πλευρά του, ο τεχνικός της πρωταθλήτρ­ιας Τουρκίας, Σενόλ Γκιουνές υποστήριξε πως η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη, γιατί «το αποτέλεσμα του πρώτου ματς είναι καλό για την Μπεσίκτας, αλλά όχι αρκετό».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece