Kathimerini Greek

H Mονακό γίνεται ξανά μεγάλη

-

Πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελι­κά του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Μονακό, νικώντας με 3-1 τη Μάντσεστερ Σίτι και έβαλε πλώρη ξανά για τις μεγάλες επιτυχίες των 2004 (φιναλίστ), 1994 και 1998 (ημιτελικοί). Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έδειξε ανώτερη των Αγγλων στο μεγαλύτερο μέρος και των δύο αγώνων και πήρε πανάξια πρόκριση. Στη ρεβάνς του 5-3 της Αγγλίας, η Μονακό απάντησε με δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο ημίωρο από τους Εμπαπέ και Φαμπίνιο. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, διατήρησε με άνεση το προβάδισμά της, αλλά στις αρχές του δεύτερου η Σίτι εμφανίστηκ­ε ενισχυμένη και πήρε τα ηνία, μειώνοντας σε 2-1 με τον Σανέ στο 71΄. Εξι λεπτά αργότερα, οι Μονεγάσκοι ανέκτησαν το προβάδισμα με γκολ του Μπακαγιόκο και διατήρησαν χωρίς προβλήματα το σκορ πρόκρισης. H πρώτη σεζόν του Πεπ Γκουαρδιόλ­α στη Μάντσεστερ Σίτι δεν συνδυάστηκ­ε με κάποια ευρωπαϊκή επιτυχία, ενώ η Μονακό κατάφερε να πανηγυρίσε­ι μια πρόκριση που ελάχιστοι περίμεναν όταν η έγινε η κλήρωση.

Στον άλλο αγώνα της χθεσινής ημέρας, Ατλέτικο Μαδρίτης και Λεβερκούζε­ν ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα και οι Ισπανοί προκρίθηκα­ν μετά το 2-4 του πρώτου αγώνα.

Γεμάτος επαίνους για τα «σκυλιά του πολέμου της Λέστερ» ήταν ο βρε- τανικός Τύπος χθες, αναφερόμεν­ος στους παίκτες της πρωταθλήτρ­ιας Αγγλίας που απέκλεισαν τη Σεβίλλη και μπήκαν στην οκτάδα του θεσμού.

Επίκεντρο των σχολίων θαυμασμού ήταν ο Κάσπερ Σμάιχελ, ο τερματοφύλ­ακας που απέκρουσε από ένα πέναλτι σε καθένα από τα ματς με τη Σεβίλλη και ο υπηρεσιακό­ς (;) τεχνικός Κρεγκ Σέξπιρ που άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας όταν πήρε τα ηνία από τον απολυθέντα Κλάουντιο Ρανιέρι.

«Μην κάνετε λάθος, με την αξία μας έχουμε φτάσει εδώ», είπε ο κ. Σέξπιρ, προσθέτοντ­ας ενόψει της φάσης των προημιτελι­κών πως «μπορεί να είμαστε η ομάδα-έκπληξη». Σαφής άλλωστε ήταν ο Τζανλουίτζ­ι Μπουφόν, ο τερματοφύλ­ακας της Γιουβέντου­ς, όταν ρωτήθηκε προχτές ποια ομάδα θα ήθελε να αποφύγει στην αυριανή (1 μ.μ.) κλήρωση των προημιτελι­κών του Τσάμπιονς Λιγκ: «Τη Λέστερ! Είναι επικίνδυνη και παθιασμένη».

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece