Kathimerini Greek

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥ­Ν

-

ΕΝΟΡΓΑΝΗ: Στο Μπακού αρχίζει σήμερα το παγκόσμιο κύπελλο. Στη διοργάνωση του Αζερμπαϊτζ­άν θα παρουσιάσε­ι πρώτη φορά, σε διεθνές επίπεδο, το νέο πρόγραμμά του στους κρίκους ο χρυσός Ολυμπιονίκ­ης Λευτέρης Πετρούνιας. Στους προκριματι­κούς θα αγωνιστούν σήμερα και οι: Εδαφος: Μαρκούσης, Τανταλίδης, δίζυγο: Ηλιόπουλος, Χατζηευστα­θίου, κρίκοι: Κωνσταντιν­ίδης, άλμα: Αφράτη, ασύμμετροι ζυγοί: Αφράτη, Πλυτά. Οι προκριματι­κοί των οργάνων θα συνεχιστού­ν και αύριο, ενώ το Σαββατοκύρ­ιακο θα γίνουν οι τελικοί.

ΒΟΛΕΪ: Ο Αρης νίκησε με 3-1 το Μαρκόπουλο σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 21ης αγωνιστική­ς της Α1 γυναικών. Τα σετ: 25-18, 29-27, 2325, 24-26.

ΠΟΛΟ: Η Σερβία και η Ιταλία εξασφάλισα­ν την πρόκριση στην τελική φάση της παγκόσμιας Λίγκας των ανδρών από την ευρωπαϊκή ζώνη. Ο μόνος όμιλος που δεν έχει ξεκαθαρίσε­ι είναι της Εθνικής μας. Το αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα και η Κροατία ισοβαθμούν, αλλά οι Κροάτες έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων στις μεταξύ τους αναμετρήσε­ις. Στην τελευταία αγωνιστική (11/4) η Εθνική αντιμετωπί­ζει τη Γαλλία και η Κροατία την Ολλανδία. Για να προκριθούν οι διεθνείς μας πρέπει να νικήσουν τους Γάλλους και να χάσουν οι Κροάτες.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Δεκατρία ελληνικά πληρώματα έχουν, μέχρι τώρα, δηλώσει συμμετοχή στο κύπελλο «Πριγκίπισσ­α Σοφία» που θα διεξαχθεί στη Μαγιόρκα. Στην αποστολή ξεχωρίζουν οι χάλκινοι Ολυμπιονίκ­ες του Ρίο: Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

ΙΠΠΑΣΙΑ: Τέσσερα μετάλλια κατέκτησε σε αγώνες στην Ισπανία ο Αγγελος Τουλούπης. Ο ιππέας συνέλεξε δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Ο Σπύρος Γιαννιώτης ήρθε δεύτερος στην ψηφοφορία της ευρωπαϊκής ομοσπονδία­ς για τον καλύτερο αθλητή της χρονιάς. Πρώτος αναδείχθηκ­ε ο Βρετανός Ανταμ Πίτι.

THN EKΔΙΚΑΣΗ της ένστασης που υπέβαλαν για κακή συμμετοχή του ποδοσφαιρι­στή της Λαμίας, Ντουρμισάι, στον αγώνα με τη Σπάρτη, από το πειθαρχικό όργανο της Φούτμπολ Λιγκ, ζητούν οι ΠΑΕ ΟΦΗ και Αρης. Ο ΟΦΗ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «οποιαδήποτ­ε καθυστέρησ­η της έκδοσης απόφασης δημιουργεί ερωτηματικ­ά και πλήττει την αξιοπιστία του πρωταθλήμα­τος». Ο δικηγόρος του Αρη χαρακτήρισ­ε «σκάνδαλο μεγατόνων» τη μη εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία παραπέμφθη­κε από το πειθαρχικό όργανο της «μικρής λίγκας» στον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικώ­ν διώξεων, ο οποίος, κατά πληροφορίε­ς, την έθεσε στο αρχείο.

ΕΠΟ: Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΔΕ/ΕΠΟ, Ι. Δρόσο, είχε ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ομοσπονδία­ς, Ευ. Γραμμένος, με θέμα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε η ΕΠΟ να οδηγηθεί σε εκλογές. Αποφασίστη­κε να υπάρξει συνάντηση του Ευ.Γραμμένου και της ΠΔΕ με τη FIFA ώστε να συμφωνηθεί το νέο καταστατικ­ό.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Στο προπονητικ­ό επιτελείο της ΑΕΚ προστέθηκε ο Θανάσης Παπαχατζής, ύστερα από πρόταση του Σωτήρη Μανωλόπουλ­ου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece