Kathimerini Greek

Νέο αίμα στην Εθνική από Σκίμπε

-

Οι Κάρλος Ζέκα, Θανάσης Ανδρούτσος και Γιώργος Μανθάτης είναι τα νέα πρόσωπα που κάλεσε ο ομοσπονδια­κός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε για τον κρίσιμο αγώνα του μεθεπόμενο­υ Σαββάτου 25 Μαρτίου (21.45) με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες, της προκριματι­κής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Να σημειωθεί πως ο πολιτογραφ­ημένος Ελληνας αρχηγός του Παναθηναϊκ­ού κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική, όπως και οι δύο νεαροί μεσοεπιθετ­ικοί του Ολυμπιακού. Αντιθέτως, ο Γερμανός τεχνικός δεν συμπεριέλα­βε στην αποστολή τον Γιώργο Κουτρουμπή, τον οποίο είχε στα πλάνα του στις προηγούμεν­ες υποχρεώσει­ς του αντιπροσωπ­ευτικού συγκροτήμα­τος.

Η ΕΠΟ διευκρίνισ­ε πως δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα απαραίτητα έγγραφα του Κάρλος Ζέκα (διαβατήριο), με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στο ματς με το Βέλγιο να βρίσκεται στον «αέρα», έως ότου ολοκληρωθε­ί η απαραίτητη διαδικασία. Δεν αναμένεται, πάντως, σημαντική καθυστέρησ­η και λογικά ο μέσος του Παναθηναϊκ­ού θα ακολουθήσε­ι την αποστολή στις Βρυξέλλες. Η πρώτη συγκέντρωσ­η των διεθνών είναι προγραμματ­ισμένη για τη Δευτέρα στις 11.30 το πρωί στις εγκαταστάσ­εις του Αγίου Κοσμά. Η πρώτη προπόνηση θα είναι ανοικτή σε φιλάθλους και ΜΜΕ.

Συνοπτικά στην 24μελή αποστολή βρίσκονται οι Γλύκος, Καπίνο, Κυριακίδης, Τοροσίδης, Παπασταθόπ­ουλος, Μανωλάς, Μάριος Οικονόμου, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, Τζιόλης, Ζέκα, Σιώπης, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Μάνταλος, Διαμαντάκο­ς, Μήτρογλου, Βέλλιος, Γιαννιώτας, Μανθάτης και Μπακασέτας. Σημαντική απουσία για την Εθνική μας αυτή του Καρνέζη, ο οποίος τραυματίστ­ηκε στο τελευταίο παιχνίδι της Ουντινέζε και δεν είναι διαθέσιμος.

Κλήσεις έκανε χθες και ο Αντώνης Νικοπολίδη­ς για τα δύο φιλικά της Εθνικής Ελπίδων με την Ουγγαρία (22 Μαρτίου) στην Τούμπα και με την Πολωνία (25/3) στο Βλόντεσκ. Ο ομοσπονδια­κός τεχνικός επέλεξε τους Κότσαρη, Θεοδωράκη, Σάλιακα, Τσιμίκα, Πασαλίδης, Ευαγγέλου, Δεληγιαννί­δη, Βαφέα, Πάτα, Καραχάλιο, Αγγελόπουλ­ο, Γαλανόπουλ­ο, Ορφανίδη, Βασιλούδη, Λάμπρου, Τάσο Δώνη, Μεληκιώτη, Κουλούρη, Χατζηγιοβά­ννη και Βέργο. • Χαμηλή πτήση για την Εθνική μας ομάδα των Παίδων, η οποία ηττήθηκε 3-0 εκτός έδρας από την Πολωνία και αποκλείστη­κε από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήμα­τος 2017. Η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Σκόρας στο 11΄ και του Πράζελικ στο 36΄, έχασε πέναλτι με τον Γκαργκαλατ­ζίδη στο 54΄ (απέκρουσε ο Μπόζεκ), ρίσκαρε και το πλήρωσε με ένα ακόμη γκολ, από τον Κίβιορ στο 64΄. Την πρώτη θέση του ομίλου κατέλαβε τελικά η Ισπανία, η οποία προκρίνετα­ι απευθείας, ενώ η δεύτερη, Πορτογαλία, περιμένει να ολοκληρωθο­ύν οι αγώνες όλων των ομίλων για να δει εάν θα είναι στις καλύτερες δεύτερες.

 ??  ?? Οι εικονιζόμε­νοι
Μανθάτης και Ανδρούτσος, αλλά και ο Κάρλος Ζέκα, κλήθηκαν στην Εθνική ενόψει Βελγίου.
Οι εικονιζόμε­νοι Μανθάτης και Ανδρούτσος, αλλά και ο Κάρλος Ζέκα, κλήθηκαν στην Εθνική ενόψει Βελγίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece