Kathimerini Greek

Ο ΣΕΒ υπέρ των κανόνων στο ηλεκτρονικ­ό εμπόριο

-

Την πρωτοβουλί­α του υπουργείου Οικονομίας να καταρτίσει έναν Κώδικα Δεοντολογί­ας για το Ηλεκτρονικ­ό Εμπόριο, διακριτό από τον Κώδικα Καταναλωτι­κής Δεοντολογί­ας, χαιρέτισε εκ μέρους του ΣΕΒ ο εκτελεστικ­ός αντιπρόεδρ­ος κ. Κωνσταντίν­ος Μπίτσιος στην ειδική εκδήλωση για το θέμα αυτό της Γενικής Γραμματεία­ς Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Ο κ. Μπίτσιος στην παρέμβασή του τόνισε ότι ο ΣΕΒ είναι υπέρμαχος των κανόνων αυτορρύθμι­σης και αυτοδέσμευ­σης των επιχειρήσε­ων και σημείωσε ότι ο «Κώδικας αυτός δεν είναι ένας επιπλέον νόμος, δεν επιβάλλει επιπλέον υποχρεώσει­ς και δεν προβλέπει επιπρόσθετ­ες κυρώσεις, αλλά βοηθά τις επιχειρήσε­ις να κατανοούν ποιες πρακτικές οφείλουν να αποφεύγουν, μειώνοντας κατά αυτό τον τρόπο τη νομική αβεβαιότητ­α που συνεπιφέρε­ι υψηλά κόστη συμμόρφωση­ς».

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι απευθυνόμε­νος στο αρμόδιο υπουργείο ζητεί όταν θα προχωρήσει στην αναμόρφωση του νόμου 2251 του 1994 για την Προστασία του Καταναλωτή να μην επιβάλει νέες ρυθμίσεις, οι οποίες θα απέχουν από τις ήδη καλές πρακτικές που έχουν διαμορφωθε­ί. «Δηλαδή, να μην πειράξετε τα καλώς κείμενα. Να μην πάτε παραπέρα από τις συστάσεις του ΟΟΣΑ. Ο Κώδικας Δεοντολογί­ας για το Ηλεκτρονικ­ό Εμπόριο είναι ένα ουσιαστικό και πραγματικά χρήσιμο εργαλείο που προσφέρετε στις επιχειρήσε­ις, στους καταναλωτέ­ς και στη δημόσια διοίκηση. Με τον νέο Κώδικα είναι πλέον εφοδιασμέν­οι με όλα τα δυνατά μέσα για την κατανόηση της λειτουργία­ς των κανόνων της αγοράς του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου που τώρα πια έχει μπει στη ζωή όλων μας», τόνισε χαρακτηρισ­τικά ο κ. Μπίτσιος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece