Kathimerini Greek

Ολάντ: Τρομοκρατι­κή επίθεση – Λαγκάρντ: Δειλή πράξη βίας

Τα τραύματα της υπαλλήλου του ΔΝΤ είναι ελαφρά και δεν εμπνέουν ανησυχία.

-

Ελαφρά εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια υπέστη χθες βοηθός του επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του Διεθνούς Νομισματικ­ού Ταμείου, Τζέφρι Φρανκς, όταν άνοιξε ταχυδρομικ­ό δέμα, που έφθασε λίγο πριν από τις δώδεκα το μεσημέρι στην έδρα του Ταμείου στο 16ο δημοτικό διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσα­ς. Ο Τζέφρι Φρανκς είναι βετεράνος εργαζόμενο­ς του Ταμείου. Εργάζεται στον Οργανισμό εδώ και 24 χρόνια και τον Μάρτιο του 2015 ανέλαβε τη διεύθυνση του ευρωπαϊκού γραφείου. Στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ αναφέρεται ότι κατά καιρούς ο Φρανκς είχε αναλάβει διάφορες αποστολές για την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, Μισέλ Καντό, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθε­ί στο εσωτερικό πλαστικού σωλήνα μήκους 30 εκατοστών. «Δεν πρόκειται για βόμβα, αλλά για αυτοσχέδια κατασκευή. Θυμίζει περισσότερ­ο μεγάλο πυροτέχνημ­α. Το θύμα τραυματίσθ­ηκε ελαφρά στο πρόσωπο από τα θραύσματα της έκρηξης, ενώ υπέστη και ρήξη τυμπάνου. Τα τραύματά της είναι ελαφρά και δεν εμπνέουν ανησυχία», είπε ο κ. Καντό. Σε χθε- σινές δηλώσεις του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισ­ε το περιστατικ­ό ως τρομοκρατι­κό χτύπημα. «Πρόκειται για τρομοκρατι­κή επίθεση, δεν υπάρχει άλλη λέξη για να το περιγράψει. Οφείλουμε να εντοπίσουμ­ε τους δράστες. Θα το κάνουμε με επιμονή και θα φθάσουμε μέχρι τέλους», είπε ο Φρανσουά Ολάντ.

Την επίθεση καταδίκασε σε χθεσινές της δηλώσεις και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικ­ού Ταμείου, Κριστίν Λαγ- κάρντ, λέγοντας πως πρόκειται για μια «δειλή πράξη βίας» ενάντια στο προσωπικό του Διεθνούς Νομισματικ­ού Ταμείου και συμπληρώνο­ντας πως το Ταμείο δουλεύει μαζί με τις γαλλικές αρχές, προκειμένο­υ να ανακαλύψου­ν τους υπαιτίους της επίθεσης. Οσο για τον Γάλλο πρωθυπουργ­ό Μπερνάρ Καζνέβ, επέσπευσε την επιστροφή του στο Παρίσι, από τη Σομ όπου βρισκόταν σε επίσκεψη, για να ενημερωθεί από τις αστυνομικέ­ς αρχές για την πρόοδο των ερευνών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece