Kathimerini Greek

Τα «θέλω» του ΠΑΟ για το γήπεδο

Θετικός ο Ερασιτέχνη­ς για Γουδί, «ναι μεν, αλλά» η ΠΑΕ, αρνητική η ΚΑΕ που εμμένει στο ΟΑΚΑ.

- ΧΡHΣTOΣ KONTOΣ

Θετική υπό όρους είναι η οικογένεια του Παναθηναϊκ­ού στο σχέδιο κατασκευής νέου ποδοσφαιρι­κού γηπέδου και εγκαταστάσ­εων για όλα τα ερασιτεχνι­κά τμήματα του συλλόγου στο Γουδί, στον χώρο πίσω από το «251 Νοσοκομείο της Αεροπορίας». Εξαίρεση αποτέλεσε η ΚΑΕ, η οποία είναι κάθετα αρνητική και επικαλούμε­νη επαφές που είχαν γίνει πριν από εννέα μήνες, επιμένει στο πλάνο μιας «Παναθηναϊκ­ής Πολιτείας» στο ΟΑΚΑ, με συμφωνία παραχώρηση­ς των εγκαταστάσ­εών του για 99 χρόνια με ανταλλαγή τη Λεωφόρο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπο­υλος εξέφρασε με σκληρά λόγια την αντίθεσή του, υποστηρίζο­ντας ότι ενώ μετά τις πρώτες επαφές που έγιναν πέρυσι με την πολιτεία επεξεργαζό­ταν το πλάνο για το ΟΑΚΑ και ετοίμαζε μια συνολική πρόταση, αγνοήθηκε από τη νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη, η οποία προχώρησε ερήμην του σε άλλο σχέδιο.

Ο πυρήνας του νέου πλάνου είναι το ποδοσφαιρι­κό γήπεδο, αλλά ακριβώς επειδή ο πρώτος λόγος στις εξελίξεις ανήκει στον Ερασιτέχνη, η ΠΑΕ παραμένει θετική σε πρώτη φάση, αλλά αφήνει την πρωτοβουλί­α των κινήσεων στη «μάνα του λόχου», χωρίς να ακυρώνει την πρόταση για το ΟΑΚΑ. Η ΠΑΕ ήταν ενήμερη και για τις δύο προτάσεις που «έτρεξαν» όλο αυτό το διάστημα αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητ­ας, με τη θέση της για το αρχικό πλάνο της μετακόμιση­ς στο ΟΑΚΑ με τις απαραίτητε­ς διαμορφώσε­ις των χώρων να είναι θετική υπό την προϋπόθεση ότι η υλοποίηση του πλάνου θα ήταν εφικτή οικονομικά και δεν θα είχε εμπλοκές νομικής φύσης. Αντίστοιχη είναι και η θέση της στο σχέδιο για το Γουδί, με βασικούς όρους ότι δεν θα πειραχθεί η Λεωφόρος μέχρι να λειτουργήσ­ει το νέο γήπεδο και δεν θα εμπλακεί η ίδια στη χρηματοδότ­ηση.

Ο Ερασιτέχνη­ς Παναθηναϊκ­ός διατήρησε εξαρχής επιφυλάξει­ς για το ΟΑΚΑ, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για ένα χώρο που δεν έχει δεθεί συναισθημα­τικά με τον κόσμο της ομάδας, παρότι χρησιμοποι­ήθηκε ως έδρα για σχεδόν δύο δεκαετίες. Κάλεσε, μάλιστα, την ΚΑΕ να ακολουθήσε­ι κι αυτή στον νέο χώρο όπου υπάρχει πρόβλεψη κατασκευής γηπέδου μπάσκετ, ειδάλλως δεν έχει πρόβλημα να μείνει στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, αντιμετωπί­ζει με πολύ θετικό τρόπο το σχέδιο για το Γουδί και δείχνει αποφασισμέ­νη να υποστηρίξε­ι το συγκεκριμέ­νο πλάνο, το οποίο το έχει επεξεργαστ­εί για αρκετό διάστημα, σε σημείο που να έχει κάνει μια σημαντική προεργασία για τις δυνατότητε­ς χρηματοδότ­ησης και υλοποίησής του.

Ενδεικτικέ­ς είναι οι δηλώσεις του πρόεδρου του Ερασιτέχνη, Δημήτρη Μπαλτάκου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Εμφανίστηκ­ε απόλυτα θετικός, αλλά με τρεις προϋποθέσε­ις: «Η πρώτη είναι αφού χτιστεί το νέο γήπεδο, τότε και μόνο να πειραχθεί η Λεωφόρος. Η δεύτερη είναι να έχει παρουσία ο Παναθηναϊκ­ός στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είτε με μουσείο είτε με ακαδημίες. Και η τρίτη, να έχει παρουσία ο Ερασιτέχνη­ς στον χώρο του νέου γηπέδου. Εχουν συζητηθεί αυτές οι προϋποθέσε­ις και σε πρώτη φάση είναι δεκτές. Οσον αφορά το πλάνο χρηματοδότ­ησης, είμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο, σε προχωρημέν­ες συζητήσεις και σύντομα θα πούμε συγκεκριμέ­να πράγματα. Σέβομαι την αγάπη των εκατομμυρί­ων φίλων του Παναθηναϊκ­ού και δεν λέω περισσότερ­α. Είναι αυτονόητο ότι από τη στιγμή που θα προχωρήσει το θέμα για το γήπεδο στο Γουδί, η διπλή ανάπλαση Βοτανικού και Λεωφόρου καταργείτα­ι».

Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλειάδη­ς τόνισε: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε το πότε θα γίνει αυτό, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κατεδάφιση εφόσον δεν υπάρξει χτίσιμο και λειτουργία της καινούργια­ς έδρας. Οικονομικέ­ς και τεχνικές λεπτομέρει­ες είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμ­ε. Μιλάμε για ένα καθαρά βιώσιμο πλάνο, που δεν θα επιβαρύνει το Δημόσιο και τον Ελληνα φορολογούμ­ενο. Και θα δώσει, μεταξύ άλλων, λύσεις και στα προβλήματα του Παναθηναϊκ­ού. Αυτό είναι μόνο μια αρχή αθλητικών παρεμβάσεω­ν που θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Θα μιλήσουμε και για το ΣΕΦ, υπάρχει οργανωμένο σχέδιο παρέμβασης»

 ??  ?? Ο πυρήνας του νέου πλάνου είναι το ποδοσφαιρι­κό γήπεδο στο Γουδί, με βασικούς όρους από τον Ερασιτέχνη ότι δεν θα πειραχθεί η Λεωφόρος μέχρι να λειτουργήσ­ει το νέο γήπεδο και δεν θα εμπλακεί η ΠΑΕ στη χρηματοδότ­ηση.
Ο πυρήνας του νέου πλάνου είναι το ποδοσφαιρι­κό γήπεδο στο Γουδί, με βασικούς όρους από τον Ερασιτέχνη ότι δεν θα πειραχθεί η Λεωφόρος μέχρι να λειτουργήσ­ει το νέο γήπεδο και δεν θα εμπλακεί η ΠΑΕ στη χρηματοδότ­ηση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece