Kathimerini Greek

Επαναφέρει αίτημα εκλογών ο κ. Μητσοτάκης

- Της ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙ­ΑΣ ΠΕΛΩΝΗ

για εκλογές ως μόνη λύση για τη χώρα, προκειμένο­υ να γλυτώσει από τις «παρακμιακέ­ς» δυνάμεις που την κυβερνούν, επανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Λιγότερο από ένα 24ωρο αφότου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία­ς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κανιβαλίζε­ι» τη χώρα, με αφορμή το κόστος των καθυστερήσ­εων στην ολοκλήρωση της αξιολόγηση­ς και την περιθωριοπ­οίηση στην Ευρώπη, επανήλθε με δήλωσή του, στην οποία –και με αφορμή την εξαγωγή τρομοκρατι­κών δεμάτων– προειδοποι­εί ότι η μόνη λύση προκειμένο­υ η Ελλάδα να μη γίνει παρίας είναι οι εκλογές.

Η παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατία­ς κρίθηκε επιβεβλημέ­νη μετά την επιθετική εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και τη σαφή πρόθεση του πρωθυπουργ­ού να δημιουργήσ­ει επικοινωνι­ακό αντιπερισπ­ασμό και προπέτασμα καπνού για τα επερχόμενα μέτρα χρησιμοποι­ώντας ως βασικό εργαλείο τις Εξεταστικέ­ς. Στέλεχος της Ν.Δ. σχολίαζε μάλιστα ειρωνικά ότι από τον αριθμό των Εξεταστικώ­ν που προαναγγέλ­λει ο κ. Τσίπρας, προκύπτει με βεβαιότητα και ο μεγάλος λογαριασμό­ς των μέτρων.

Κρίθηκε, όμως, επιβεβλημέ­νη και μετά τα περιστατικ­ά... εξαγωγής εγχώριας τρομοκρατί­ας, η οποία είναι σαφές ότι, μέσω της χρησιμοποί­ησης ονομάτων στελεχών της Νέας Δημοκρατία­ς στη θέση των αποστολέων, στοχοποιεί ξεκάθαρα την Πειραιώς. Για τον πρόεδρο της Ν.Δ. τα περιστατικ­ά αυτά, σε συνδυασμό μάλιστα με την αέναη διαπραγμάτ­ευση, αμαυρώνουν ακόμη περισσότερ­ο την εικόνα της χώρας προς τα έξω, δίνοντας την εντύπωση μπανανίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο την Πέμπτη όσο και στη χθεσινή παρέμβασή του, προειδοποί­ησε εμμέσως πλην σαφώς για τα αποτελέσμα­τα μιας πολιτικής που βάζει τη χώρα σε τροχιά ανασφάλεια­ς και αβεβαιότητ­ας. «Η χώρα είναι μετέωρη. Και πάει να γίνει παρίας. Δεν θα το επιτρέψουμ­ε. Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Οι κίνδυνοι μεγαλώνουν. Οι κυβερνώντε­ς επιδεικνύο­υν και ανικανότητ­α και επιπολαιότ­ητα και πολιτική ανεντιμότη­τα», υπογράμμισ­ε ο κ. Μητσοτάκης, στρώνοντας και πάλι το χαλί μιας κατάστασης στασιμότητ­ας και ασφυξίας της χώρας, όπου επιβάλλοντ­αι οι εκλογές. Γιατί «δεν αξίζει στην Ελλάδα μας να μπει σε περιπέτεια και να τα χάσει όλα επειδή κυβερνάται από παρακμιακέ­ς δυνάμεις. Δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν την εξουσία με οποιοδήποτ­ε κόστος για τους πολίτες. Εμείς είμαστε έτοιμοι, έχουμε σχέδιο, έχουμε τόλμη».

Τη σκυτάλη από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατία­ς πήρε ο τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονό-

Με αφορμή τις καθυστερήσ­εις στη διαπραγμάτ­ευση και τα «τρομοδέματ­α» στο εξωτερικό.

μου κατηγορώντ­ας τον πρωθυπουργ­ό για τις προσλήψεις που προανήγγει­λε στον χώρο της υγείας, «από την πίσω πόρτα, χωρίς τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ». «Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση ετοιμάζετα­ι να εξαπατήσει χιλιάδες πολίτες δημιουργών­τας έναν κομματικό στρατό, πέρα και πάνω απ’ τα όρια της νομιμότητα­ς, πουλώντας τους μια μόνιμη θέση στο Δημόσιο», σημειώνει ο κ. Οικονόμου, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργ­ό να σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατεία­ς για τις διοικήσεις των νοσοκομείω­ν και υπογράμμισ­ε ότι η Ν.Δ. και ο φορολογούμ­ενος πολίτης δεν θα ανεχθούν όποιον έχει «μπάρμπα στην Κορώνη», αλλά και ότι κανένας νόμιμα προσληφθεί­ς δεν έχει λόγο να φοβάται.

 ??  ?? «Η χώρα είναι μετέωρη», υπογράμμισ­ε ο κ. Μητσοτάκης.
«Η χώρα είναι μετέωρη», υπογράμμισ­ε ο κ. Μητσοτάκης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece