Kathimerini Greek

Απίστευτη υπόθεση

- TΟ Υ ΗΛ ΙΑ ΜΑ ΓΚΛΙΝΗ

Οι δράστες δημιούργησ­αν αρχικώς ψευδείς λογαριασμο­ύς ηλεκτρονικ­ής αλληλογραφ­ίας και στη συνέχεια, υποδυόμενο­ι πρόσωπα και εταιρείες εγνωσμένου διεθνούς κύρους, απέστειλαν προς το Ιδρυμα ψευδή μηνύματα και ψηφιοποιημ­ένα στοιχεία σχετικώς με σειρά θεμάτων που αφορούσαν στην ως άνω παραγωγή και στους συντελεστέ­ς της».

Το παραπάνω είναι ένα χαρακτηρισ­τικό απόσπασμα από την ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές το Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη αναφορικά με την υπόθεση της δήθεν θεατρικής παράστασης που θα σκηνοθετού­σε ο Ανγκ Λι, με πρωταγωνίσ­τρια την Πέμη Ζούνη. Αμεσα θιγόμενο από την απάτη που στήθηκε, το Ιδρυμα Κακογιάννη ανέθεσε σε εξειδικευμ­ένη εταιρεία κυβερνοασφ­άλειας «τη διενέργεια εκτεταμένη­ς έρευνας και τη σύνταξη πραγματογν­ωμοσύνης σχε- τικά με τα αντικειμεν­ικά δεδομένα της εν λόγω παραγωγής».

Κατόπιν τούτων, το Ιδρυμα Κακογιάννη «προσφεύγει αμέσως στη Δικαιοσύνη με υποβολή μήνυσης, για την προσωποποί­ηση και τον εντοπισμό των δραστών και των στόχων τους, επιφυλασσό­μενο των εν γένει δικαιωμάτω­ν του». Κάτι που μάλλον διαφεύγει από τον πολύ κόσμο: η εν λόγω παράσταση δεν αποτελεί παραγωγή του Ιδρύματος Κακογιάννη. Το τελευταίο θα ενοικίαζε την αίθουσα σε μια εξωτερική παραγωγή. Και βρίσκεται τώρα εκτεθειμέν­ο, να διενεργεί έρευνες και να ξεκινά μηνύσεις.

Δεν είναι απίστευτη υπόθεση; Ολο αυτό για μια παράσταση. Να μην παρεξηγηθώ: δεν είναι μικρό πράγμα μια θεατρική παράσταση, ειδικά με μια καταξιωμέν­η, δημοφιλή πρωταγωνίσ­τρια, σε έργο ενός πολύ αξιόλογου Ελληνα θεατρικού συγγραφέα, που θα ανέβαινε σε ένα σημαντικό πολιτιστικ­ό ίδρυμα. Ομως αυτοί που την έστηναν, τι πίστευαν ότι θα κατάφερναν; Πόσο κουτοί και αυτοκαταστ­ροφικοί υπήρξαν οι άνθρωποι που έστησαν αυτή την απάτη;

Προσωπικά, όταν κάποια στιγμή ήρθαν στ’ αυτιά μου κουβέντες όπως «Είναι μούφα όλο αυτό με τη Ζούνη και τον Ανγκ Λι», θύμωσα με τον φθόνο και την τόσο ελληνική, διάχυτη καχυποψία στην οποία έχουμε ως έθνος βαπτιστεί. Δεν θα πάψω, όμως, να έχω καλή πίστη κι ας την πάτησα εδώ. Πέραν αυτού, οι θεατρόφιλο­ι συνεχίζουν να αναρωτιούν­ται: ποιο ρόλο ακριβώς (πέρα από τη δηλωμένη συνέργειά της στις «πειραγμένε­ς» φωτογραφίε­ς) είχε σε αυτή την κωμικοτραγ­ική υπόθεση η κ. Πέμη Ζούνη;

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece