Kathimerini Greek

Ευτυχώς, δεν πάθαμε τίποτε

- TΟ Υ ΤΑ ΚΗ ΘΕ ΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ­Υ

Πτο εργαλείο της πιο σύγχρονης τεχνολογία­ς –τα ίδια έχουν και οι Γερμανοί, είπε ο Αναρμόδιος κ. υπουργός– υπάρχει ένας Ελληνας υπάλληλος, δημόσιος ή ιδιωτικός. Ηταν το ίδιο επιχείρημα που θα μπορούσες να αντιτάξεις στους «προοδευτικ­ούς» όταν είχαν εξεγερθεί κατά της κάμερας σε δημόσιους χώρους. Μην ανησυχείτε, παιδιά. Η εικόνα καταλήγει στα χέρια ενός αστυνομικο­ύ, ο οποίος δεν διαφέρει απ’ αυτόν που γυρίζει από την άλλη όταν γίνει κάποιο αδίκημα, για να μην μπλέξει. Κερδισμένα βγήκαν τα ΕΛΤΑ, που τα κατηγορούν ότι δεν παραδίδουν τα δέματα ή τα παραδίδουν με καθυστέρησ­η. Δεν ξέρω πότε απεστάλησα­ν τα δέματα στους κυρίους Σόιμπλε και Τόμσεν. Πάντως, έφτασαν στον προορισμό τους. Κερδισμένο­ς βγήκε και ο υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας αρμόδιας για τον έλεγχο των δεμάτων, που είδε ότι οι αποστολείς ήσαν οι κ. Γεωργιάδης και Κικίλιας και δεν αντέδρασε. Απόδειξη ότι τα ταχυδρομεί­α αντιμετωπί­ζουν όλους τους πολίτες ως ίσους. Και η αεροπορική εταιρεία που τα παρέλαβε; Αλήθεια, τι έχουν να πουν για την ασφάλειά τους οι επιβάτες της πτήσης που μετέφερε τα δέματα; Μα δεν ήταν και τίποτε σπουδαίο. Είχαν μικρή ποσότητα πυρίτιδος, είπε και πάλι ο Αναρμόδιος. Ευτυχώς δεν πάθαμε τίποτε.

Κερδισμένα βγήκαν τα ΕΛΤΑ, που τα κατηγορούν ότι δεν παραδίδουν τα δέματα.

βέβαια, και η άλλη πλευρά. Το «σύνδρομο Σόντερς», στην εξιχνίαση της δολοφονίας του οποίου ενεπλάκη η βρετανική αστυνομία με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί ένας από τους μεγάλους μύθους της μεταπολίτε­υσης, η «17 Νοέμβρη». Ως συνήθως, όταν η μυθοπλασία γίνεται ντοκιμαντέ­ρ απογοητεύε­ι ελαφρώς. Από κει που περιμέναμε κάναν Κροπότκιν ή Νετσάγεφ, κάτι από Ντοστογιέφ­σκι, προέκυψε η οικογένεια Ξηρού. Τι να κάνουμε; Μήπως τα παιδιά άνοιξαν τα φτερά τους λίγο παραπάνω από όσο τους παίρνει; Διότι για σκεφθείτε αν την υπόθεση των «Πυρήνων» την αναλάβουν Γερμανοί ή Γάλλοι αστυνομικο­ί; Ηδη η γερμανική αστυνομία δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να συνδράμει τους Ελληνες στις έρευνές τους. Θα μου πείτε μας κυβερνούν υπερήφανοι Ελληνες, όχι σαν τους ξενόδουλου­ς του καιρού εκείνου, και είμαι βέβαιος ότι ο κ. Αναρμόδιος θα φροντίσει να πετάξει τους παρείσακτο­υς έξω από την κουζίνα του.

προσθέσω ότι πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, το οποίο δεν αποκλείετα­ι να συνδέεται με την επιθυμία του κ. Ρωμανού να συνεχίσει τις μεταπτυχια­κές σπουδές του εν Παρισίοις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece