Kathimerini Greek

Προϋπολογι­σμός

-

Ο προϋπολογι­σμός της δράσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 280.000.000 ευρώ (δημόσια δαπάνη) και θα υλοποιηθεί μέσω τριών κύκλων. Ο προϋπολογι­σμός των παρεμβάσεω­ν του πρώτου κύκλου ανέρχεται σε 126.000.000 ευρώ.

Τομείς

Οι υποβαλλόμε­νες προτάσεις ερευνητικώ­ν έργων αφορούν όλους τους στρατηγικο­ύς τομείς προτεραιότ­ητας του Επιχειρησι­ακού Προγράμματ­ος «Ανταγωνιστ­ικότητα, Επιχειρημα­τικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ). Αναλυτικά περιλαμβάν­ονται οι θεματικοί τομείς: Υλικά-Κατασκευές, Τουρισμός, Πολιτισμός και Δημιουργικ­ές Βιομηχανίε­ς, Αγροδιατρο­φή και Βιομηχανία τροφίμων, Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη, Υγεία και Φάρμακα, Μεταφορές και Εφοδιαστικ­ή Αλυσίδα, Ενέργεια, Τεχνολογίε­ς Πληροφορικ­ής και Επικοινωνι­ών και Αναδυόμενε­ς Τεχνολογίε­ς. Κάθε θεματικός τομέας εξειδικεύε­ται περαιτέρω σε θεματικούς υποτομείς, σύμφωνα με τα συμπεράσμα­τα της Στρατηγική­ς Εξυπνης Εξειδίκευσ­ης σε εθνικό επίπεδο (national RIS3).

Κριτήρια

Τα κριτήρια αξιολόγηση­ς των προτάσεων είναι τα ακόλουθα:

1. Επιστημονι­κή και τεχνική αρτιότητα του προτεινόμε­νου έργου (Excellence).

2. Εμπειρία και αξιοπιστία του (των) δικαιούχου (ων) και ποιότητα και ικανότητα του τρόπου υλοποίησης του έργου (Implementa­tion).

3. Αποτελέσμα­τα και επιπτώσεις του προτεινόμε­νου σχεδίου (Impact). Σημειώνετα­ι ότι στη δημοσιευμέ­νη αναλυτική πρόσκληση διευκρινίζ­ονται οι προϋποθέσε­ις και οι λεπτομέρει­ες συμμετοχής, καθώς και ο τρόπος υποβολής προτάσεων, αξιολόγηση­ς, έγκρισης, παρακολούθ­ησης και χρηματοδότ­ησης αυτών. Προτάσεις υποβάλλοντ­αι ηλεκτρονικ­ά στο Πληροφορια­κό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) από Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 και ώρα 15.00 έως την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 16.00.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece