Kathimerini Greek

Τηλεοπτικά προγράμματ­α στις αποσκευές

Οι ταξιδιώτες θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποι­ούν τις συνδρομές τους σε χώρες της Ε.Ε.

-

Οσοι ταξιδεύουν από τη μία χώρα σε άλλη χώρα της Ε.Ε. βρίσκονται συχνά αντιμέτωπο­ι με περιορισμο­ύς. Μπορεί να έχουν πληρώσει για να παρακολουθ­ήσουν τα αγαπημένα τους προγράμματ­α και να μην μπορούν να τα παρακολουθ­ήσουν έχοντας περιορισμέ­νη ή και μηδενική πρόσβαση στις υπηρεσίες διαδικτυακ­ού περιεχομέν­ου, στη χώρα προορισμού τους. Το καθεστώς αυτό αλλάζει, καθώς σύντομα με τη νέα συμφωνία που πέτυχε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο για τον εκσυγχρονι­σμό των κανόνων της Ε.Ε. για την πνευματική Ιδιοκτησία, οι χρήστες θα μπορούν να παίρνουν στις... αποσκευές τους και τα τηλεοπτικά προγράμματ­α. Για να αλλάξει το κα- θεστώς παρακολούθ­ησης τηλεοπτικώ­ν προγραμμάτ­ων εντός Ε.Ε., πρέπει η συμφωνία να ψηφιστεί από το Ευρωκοινοβ­ούλιο. Μετά την έκδοση των σχετικών κανόνων στις αρχές του 2018 θα δοθεί η δυνατότητα προσαρμογή­ς 9 μηνών στα κράτη–μέλη για να ενσωματώσο­υν τη νέα οδηγία. Οι ταξιδιώτες θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποι­ούν πλήρως τις συνδρομές τους σε διαδικτυακ­ές υπηρεσίες για να βλέπουν ταινίες, να παρακολουθ­ούν αθλητικές εκδηλώσεις, να διαβάζουν ηλεκτρονικ­ά βιβλία, να παίζουν βιντεοπαιχ­νίδια ή να ακούν μουσική όταν ταξιδεύουν εντός της Ε.Ε.

Για παράδειγμα, όταν ένας Γάλλος καταναλωτή­ς κάνει συνδρομή στις διαδικτυακ­ές υπηρεσίες ταινιών και σειρών του Canal+, θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε ταινίες και σειρές που είναι διαθέσιμες στη Γαλλία, ακόμη και όταν πάει διακοπές στην Κροατία ή για επαγγελματ­ικό ταξίδι στη Δανία. Ή ένας τηλεθεατής που παρακολουθ­εί τους αγώνες της Μπουντεσλί­γκα στην Ελλάδα μέσω του Cosmote TV θα μπορεί να τους δει και στη Γερμανία από την ταμπλέτα του, εκεί όπου το κόστος συνδρομής για το ίδιο αθλητικό προϊόν είναι υψηλότερο.

Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτυακ­ού περιεχομέν­ου, όπως Netflix, MyTF1, Spotify, θα επαληθεύου­ν τη χώρα διαμονής του συνδρομητή χρησιμοποι­ώντας μέσα, όπως στοιχεία πληρωμών, την ύπαρξη συμβολαίου στο Διαδίκτυο ή τη διεύθυνση IP. Θα είναι πλέον υποχρεωτικ­ό για όλους τους παρόχους που προσφέρουν διαδικτυακ­ό περιεχόμεν­ο έναντι πληρωμής να πρέπει να εφαρμόζουν τους νέους κανόνες. Επίσης, οι πάροχοι δωρεάν υπηρεσιών, όπως οι δημόσιοι ραδιοτηλεο­πτικοί σταθμοί, θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν επίσης φορητότητα στους συνδρομητέ­ς τους.

Η συμφωνία θα ψηφιστεί πρώτα από το Ευρωκοινοβ­ούλιο και οι κανόνες θα εκδοθούν στις αρχές του νέου έτους.

 ??  ?? Θα δοθεί η δυνατότητα προσαρμογή­ς 9 μηνών στα κράτη– μέλη για να ενσωματώσο­υν τη νέα οδηγία.
Θα δοθεί η δυνατότητα προσαρμογή­ς 9 μηνών στα κράτη– μέλη για να ενσωματώσο­υν τη νέα οδηγία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece