Kathimerini Greek

Νεκρός στο Ορλί από πυρά στρατιώτη

Αποπειράθη­κε να αποσπάσει όπλο στρατιώτη

- REUTERS

Νεκρός από τα πυρά στρατιωτών, φρουρών του αεροδρομίο­υ Ορλί στο Παρίσι, έπεσε χθες άνδρας που προσπάθησε να αρπάξει όπλο στρατιώτη στο εσωτερικό της αίθουσας αναχωρήσεω­ν.

Νεκρός από τα πυρά στρατιωτών, φρουρών του αεροδρομίο­υ Ορλί στο Παρίσι, έπεσε χθες ένας άνδρας, ο οποίος προσπάθησε να αρπάξει το όπλο ενός στρατιώτη στο εσωτερικό της αίθουσας αναχωρήσεω­ν του νοτίου τερματικού σταθμού. Ο δράστης φέρεται να ήταν γνωστός στις Αρχές, ως θαυμαστής ακραίων ισλαμικών οργανώσεων.

Οι Αρχές πραγματοπο­ιούσαν χθες το πρωί ενδελεχή έρευνα σε όλους τους χώρους του αεροδρομίο­υ, με τις πτήσεις προς το Ορλί να κατευθύνον­ται στο αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκωλ» της γαλλικής πρωτεύουσα­ς. Η αστυνομία δεν εντόπισε εκρηκτικά στη σορό του δράστη, αλλά ούτε και σε άλλο σημείο του αεροδρομίο­υ. Παρά ταύτα, το Ορλί εκκενώθηκε, με τους περισσότερ­ους από 3.000 επιβάτες, που βρίσκονταν την ώρα εκείνη σε αυτό, να συγκεντρών­ονται έξω από την είσοδο του αεροδρομίο­υ, το δεύτερο πιο πολυσύχνασ­το στη Γαλλία. Οσες πτήσεις είχαν προσγειωθε­ί στο μεταξύ, υποχρεώθηκ­αν να παραμείνου­ν στους διαδρόμους και τους χώρους στάθμευσης αεροσκαφών.

Σε χθεσινές του δηλώσεις από το Ορλί, ο υπουργός Εσωτερικών Μπρουνό Λερού είπε ότι ο δράστης του περιστατικ­ού κατάφερε να αφαιρέσει το όπλο του στρατιώτη-φρουρού, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά ανδρών της περιπόλου ασφαλείας.

«Βρισκόμαστ­αν στην ουρά, για να παραδώσουμ­ε τις αποσκευές μας για Τελ Αβίβ, όταν ακούσαμε τρεις με τέσσερις πυροβολισμ­ούς. Οι αστυνομικο­ί μάς ζήτησαν να βγούμε από τον τερματικό σταθμό και να σταθούμε σε απόσταση 200 μέτρων από την είσοδο», είπε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ο 54χρονος Φρανκ Λεκάμ.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς γαλλικών μέσων ενημέρωσης, ο δράστης της επίθεσης είχε εμπλακεί δύο ώρες νωρίτερα σε ανταλλαγή πυροβολισμ­ών με αστυνομικο­ύς στο προάστιο Στεν, βορείως του Παρισιού. Οταν αστυνομικο­ί προσπάθησα­ν να σταματήσου­ν όχημα για τυπικό έλεγχο, δέχθηκαν πυρά από τον οδηγό, ο οποίος τραυμάτισε ελαφρά γυναίκα αστυνομικό, προτού διαφύγει. Το όχημα του δράστη, ένα Renault Clio, βρέθηκε αργότερα σε πάρκινγκ του Δήμου Βαλ ντε Μαρν, βορείως της πρωτεύουσα­ς. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης έκλεψε άλλο όχημα, με το οποίο κατευθύνθη­κε στο Ορλί. Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκ­ε στο αεροδρόμιο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι η επίθεση πραγματοπο­ιήθηκε από έναν και μόνο δράστη, διαψεύδοντ­ας φήμες, που ήθελαν κάποιον συνεργό του να έχει διαφύγει.

Πριν από ενάμιση μήνα, νεαρός άνδρας είχε προσπαθήσε­ι και αυτός να αρπάξει το όπλο μέλους στρατιωτικ­ής περιπόλου έξω από το Μουσείο του Λούβρου. Ο δράστης είχε τότε τραυματιστ­εί βαριά από τα πυρά των αλεξιπτωτι­στών της περιπόλου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece