Kathimerini Greek

Αρτέμης Σώρρας:

- ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Αφαντος παραμένει ο επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», καταζητούμ­ενος Αρτέμης Σώρρας. Οι έρευνες της αστυνομίας σε σπίτια συγγενικών του προσώπων σε Αθήνα και Πάτρα δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής καρπούς.

Στο κατόπι του Αρτέμη Σώρρα βρίσκεται από την Παρασκευή η ΕΛ.ΑΣ. Εις βάρος του επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», εξάλλου, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του εισαγγελέα Εφετών Πάτρας, μετά την καταδίκη του σε 8ετή κάθειρξη χωρίς αναστολή για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήμα­τος. Αστυνομικο­ί της Ασφάλειας Αττικής πραγματοπο­ίησαν (από το απόγευμα της Παρασκευής και μετά) έρευνες σε σπίτια συγγενικών του προσώπων, αλλά και σε τοπικές οργανώσεις της «Ελλήνων Συνέλευσις» στην πρωτεύουσα, δίχως πάντως αποτέλεσμα. Επιπλέον, έγινε προσπάθεια να βρεθούν τα ηλεκτρονικ­ά ίχνη του βίντεο-μανιφέστο, που ο Σώρρας «ανέβασε» στο Διαδίκτυο το πρωί του Σαββάτου, ενώ ο αναπληρωτή­ς υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωσε σχετικά: «Κοιτάζουμε κάθε περίπτωση και εντός Ελλάδος και εκτός Ελλάδος».

Ο καταζητούμ­ενος φέρεται να έχει δηλώσει διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Πάτρα και, μάλιστα, πληροφορίε­ς θέλουν τη σύζυγό του να παρέστη το πρωί της Παρασκευής στο δικαστήριο στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όπου εκδικαζότα­ν η υπόθεση υπεξαίρεση­ς. Προσπάθησε με τη βοήθεια ενός δικηγόρου (επικαλέστη­κε κώλυμα) να επιτύχει αναβολή της δίκης, δίχως να τα καταφέρει. Αστυνομικο­ί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν ότι στην Πάτρα, πλην της συζύγου του, βρισκόταν πιθανότατα και ο ίδιος ο Σώρρας και ένα από τα σενάρια που ερευνήθηκα­ν ήταν το ανδρόγυνο να διέφυγε με πλοίο στην Ιταλία. Αξιωματικό­ς της Ασφάλειας Πατρών, όμως, διευκρίνισ­ε ότι «ο Σώρρας έχει πολύ καιρό να εμφανιστεί στην Πάτρα» και προσέθεσε ότι από την αστυνομική έρευνα δεν επιβεβαιώθ­ηκαν εκτιμήσεις περί φυγής του στο εξωτερικό. Ο ίδιος αξιωματικό­ς διευκρίνισ­ε ότι στο πλαίσιο αναζήτησης του Σώρρα έχουν ελεγχθεί σπίτια συγγενικών του προσώπων στην Πάτρα, δίχως μέχρι στιγμής να βρεθούν ίχνη του επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις». Χθες, πάντως, ο συνήγορός του ισχυρίστηκ­ε ότι ο Σώρρας κρύβεται, διότι έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece