Kathimerini Greek

Μετ’ εμποδίων από 15/4 κινητικότη­τα, αξιολόγηση

- ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

Κινητικότη­τα, αξιολόγηση, αλλά και επιλογές προϊσταμέν­ων τίθενται σε εφαρμογή μέχρι τις 15 Απριλίου, ωστόσο και στα τρία «μέτωπα» οι διαδικασίε­ς αναμένεται να πραγματοπο­ιηθούν μετ’ εμποδίων.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινάει η εφαρμογή του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμέν­ων. Με δεδομένο ότι μερίδα υπουργείων δεν έχει υποβάλει οργανογράμ­ματα, η διαδικασία θα ξεκινήσει από τις θέσεις των γενικών διευθυντών διοικητικο­ύ και οικονομικο­ύ προσωπικού σε όλα τα υπουργεία. Οι συγκεκριμέ­νες θέσεις θεωρούνται «προαπαιτού­μενες» για τη λειτουργία των υπουργείων και προκειμένο­υ να κυλήσει ομαλά η διαδικασία, το υπ. Διοικητική­ς Ανασυγκρότ­ησης ξεκινάει από την προκήρυξη των συγκεκριμέ­νων θέσεων και όταν παραδοθούν οι νέοι Οργανισμοί θα υπάρξει κάλυψη και των υπολοίπων.

Η έλλειψη οργανογραμ­μά- των έχει συνέπειες και στην εφαρμογή τής κινητικότη­τας, η οποία έχει προγραμματ­ιστεί για τις 15 Απριλίου. Και τούτο διότι, εφόσον δεν έχουν καταρτιστε­ί νέοι Οργανισμοί, δεν είναι καταγεγραμ­μένες οι ανάγκες και οι ελλείψεις σε προσωπικό. Η υπουργός Διοικητική­ς Ανασυγκρότ­ησης, Ολγα Γεροβασίλη, έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι όποιος φορέας και υπουργείο δεν καταρτίσει νέο οργανόγραμ­μα δεν θα συμμετάσχε­ι στην κινητικότη­τα και δεν θα έχει δικαίωμα σε προσλήψεις.

Τέλος, στις αρχές Απριλίου έχει οριστεί να ξεκινήσει η εφαρμογή του συστήματος αξιολόγηση­ς των δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο, αυτό τίθεται εν αμφιβόλω μετά τις παρεμβάσει­ς της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιτίθεντ­αι και πάλι στην αξιολόγηση, προτρέποντ­ας τους δημοσίους υπαλλήλους να απόσχουν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece