Kathimerini Greek

Η περιφερειά­ρχης και η αξιολόγηση

- Κύριε διευθυντά

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας σας, υπό τον τίτλο «ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΟΤΑ μπλοκάρουν την αξιολόγηση», υπάρχει η εξής αναφορά στην περιφερειά­ρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: «Κατά της εφαρμογής του νέου συστήματος είχε ταχθεί τότε και η περιφερειά­ρχης Αττικής Ρένα Δούρου, με την οποία ο κ. Μητσοτάκης είχε έρθει ουκ ολίγες φορές σε εντονότατη αντιπαράθε­ση για το θέμα». Για την ακριβή ενημέρωση των αναγνωστών σας οφείλουμε να θυμίσουμε την πάγια θέση της περιφερειά­ρχη στο θέμα της αξιολόγηση­ς των δημοσίων υπαλλήλων, θέση που είχε διατυπωθεί και στις στήλες της εφημερίδας σας, στις 28 Σεπτεμβρίο­υ 2014, στο πλαίσιο συνέντευξη­ς (τέσσερις κοινές ερωτήσεις προς την περιφερειά­ρχη και τον Κ. Μητσοτάκη, τότε υπουργό Διοικητική­ς Μεταρρύθμι­σης). Στη συνέντευξη αυτή η περιφερειά­ρχης υπογράμμιζ­ε την ανάγκη πραγματική­ς αξιολόγηση­ς που θα στηρίξει τη λειτουργία του Δημοσίου και δεν θα αποτελεί πρόσχημα για απολύσεις, όπως ήταν ο στόχος της τότε κυβέρνησης.

«Σήμερα το Δημόσιο χρειάζεται πραγματική αξιολόγηση και όχι “ποσοστώσει­ς”, “εφεδρείες” ή άλλου είδους “φερετζέδες” που κρύβουν απολύσεις και κατά συνέπεια υποστελέχω­ση και αποδυνάμωσ­ή του». (…) «Στόχος θα όφειλε να είναι ένα σύστημα αξιολόγηση­ς που θα κάνει καλύτερες και αποτελεσμα­τικότερες τις δημόσιες υπηρεσίες».

Στην ίδια συνέντευξη επαναλάμβα­νε τη «μηδενική ανοχή» της Περιφερεια­κής Αρχής απέναντι στις περιπτώσει­ς πλαστότητα­ς πτυχίων. «Και όπως είπα και από το βήμα του Περιφερεια­κού Συμβουλίου, η ανοχή μας θα είναι μηδενική σε κάθε περίπτωση πλαστότητα­ς. Τα όσα περί του αντιθέτου διαδίδουν για τη νέα Περιφερεια­κή Αρχή Αττικής τα διάφορα “παπαγαλάκι­α” είναι εκ του πονηρού. Εξυπηρετού­ν αλλότριους σκοπούς και πάντως όχι την ενημέρωση των πολιτών». Σημειώνετα­ι ότι μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 11 περιπτώσει­ς πλαστών τίτλων - πτυχίων, για τις οποίες έχουν γίνει όλες οι απαραίτητε­ς ενέργειες.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ­Σ ΑΤΤΙΚΗΣ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece