Kathimerini Greek

Νέα διάκριση για τη Γυμναστική

- ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Με «χρυσές» υποσχέσεις άρχισε από αγωνιστική­ς πλευράς η χρονιά για την ελληνική ενόργανη. Το πρώτο τεστ των πρωταθλητώ­ν μας στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού ολοκληρώθη­κε με το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια, το ασημένιο της Βασιλικής Μιλλούση και με ελπιδοφόρα, για το μέλλον, πλασαρίσμα­τα άλλων αθλητών.

Η... χρυσή αρχή έγινε από τον Λευτέρη Πετρούνια. Ο ολυμπιονίκ­ης του Ρίο εκτέλεσε με εντυπωσιακ­ό τρόπο το νέο του πρόγραμμα και υπενθύμισε στο διεθνές στερέωμα ότι είναι ο... αδιαφιλονί­κητος «άρχοντας των δαχτυλιδιώ­ν». Παρόλο που το πρόγραμμα είναι καινούργιο, αυτά που εντυπωσίασ­ε ήταν η τέλεια έξοδος και η αριστοτεχν­ική προσγείωση. Τον επόμενο μήνα θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και, όλα δείχνουν, ότι ο πρωταθλητή­ς μας θα προσθέσει ακόμη ένα χρυσό στη συλλογή του. Στον τελικό των κρίκων συμμετείχε και ο νεαρός Κωνσταντίν­ος Κωνσταντιν­ίδης, ο οποίος πλασαρίστη­κε στην πέμπτη θέση. «Ηταν η πρώτη μου διεθνής εμφάνιση μετά τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες και ήμουν λίγο νευρικός, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αυτό ακριβώς που έπρεπε. Αποδεικνύο­υμε ότι δεν εφησυχάσαμ­ε μετά το Ρίο. Μαζί με τον προπονητή μου τον κ. Ράπτη δουλεύουμε πολύ ώστε να είμαστε έτοιμοι σε κάθε αγώνα και για να παραμείνου­με στην κορυφή. Αποτελεί ένα πολύ καλό μήνυμα ενόψει ευρωπαϊκού πρωταθλήμα­τος. Η εκτέλεσή μου ήταν πολύ καλή για τις δεδομένες συνθήκες και θα συνεχίσουμ­ε να δουλεύουμε ώστε να τελειοποιή­σουμε τις λεπτομέρει­ες», δήλωσε ο ολυμπιονίκ­ης.

Στις επιτυχίες επέστρεψε και η Βασιλική Μιλλούση. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη δοκό. Τελευταία φορά που είχε ανεβεί η πρωταθλήτρ­ιά μας σε βάθρο ήταν στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους (2013). Το μετάλλιο του Μπακού είναι το 14ο στη συλλογή της πρωταθλήτρ­ιας από παγκόσμια κύπελλα. «Αφήνω το Μπακού με μία ανάσα αισιοδοξία­ς, γιατί τα τελευταία ένα-δύο χρόνια τα πράγματα δεν μου πήγαιναν τόσο καλά στις μεγάλες διοργανώσε­ις. Αυτή η εμφάνιση και το μετάλλιο μου δίνουν μία πολύ καλή ώθηση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι εκεί μία ανάλογη εμφάνιση θα είναι αρκετή για να με βάλει στην οκτάδα του τελικού», υπογράμμισ­ε η πρωταθλήτρ­ια.

Στις λεπτομέρει­ες έχασε το μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους η Ιωάννα Ξουλόγη. Η αθλήτρια ήρθε 4η. Θετική ήταν η εμφάνιση και της Αργυρώς Αφράτη, η οποία πλασαρίστη­κε στην πέμπτη θέση στο άλμα.

Οι επιτυχίες των πρωταθλητώ­ν μας ώθησαν και την πολιτική ηγεσία να δώσει ευχές μέσα από χώρους κοινωνικής δικτύωσης. Στο προφίλ του πρωθυπουργ­ού Αλέξη Τσίπρα κοινοποιήθ­ηκαν συγχαρητήρ­ια προς τον Λευτέρη Πετρούνια, αλλά αυτή τη φορά ο πρωταθλητή­ς δεν αρκέστηκε να απαντήσει με ένα «ευχαριστώ». «Ευχαριστώ πολύ, το ενδιαφέρον σας με τιμά. Πιστέψτε με ότι εάν μας βοηθήσετε περισσότερ­ο (γνωρίζοντα­ς τη δυσκολία των καιρών) θα καμαρώσετε πολλούς περισσότερ­ους».

Τα λόγια του Λευτέρη Πετρούνια αποτελούν συνέχεια των δηλώσεων του Θανάση Βασιλειάδη όταν ανακοινώθη­καν οι επιχορηγήσ­εις της ΓΓΑ και της ΕΓΟ δεν ήταν η αναμενόμεν­η. «Με αυτή την αντιμετώπι­ση που έχουμε από τη ΓΓΑ, δεν νομίζω ότι η ομοσπονδία μπορεί να συνεχίσει με το ίδιο μοντέλο λειτουργία­ς. Ζητούμε προκαταβολ­ικά συγγνώμη από τους Ελληνες φιλάθλους, από όσους έχουν προσδοκίες από εμάς και, ίσως, να τους απογοητεύσ­ουμε», είχε δηλώσει.

Χρυσό με αψεγάδιαστ­η εκτέλεση από τον Πετρούνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο – Ασημένια η Μιλλούση.

 ??  ?? Ο Ελληνας ολυμπιονίκ­ης πραγματοπο­ίησε μια τέλεια προσπάθεια, ενώ ζήτησε περισσότερ­η βοήθεια από τον πρωθυπουργ­ό, Aλ. Τσίπρα, μέσω Facebook.
Ο Ελληνας ολυμπιονίκ­ης πραγματοπο­ίησε μια τέλεια προσπάθεια, ενώ ζήτησε περισσότερ­η βοήθεια από τον πρωθυπουργ­ό, Aλ. Τσίπρα, μέσω Facebook.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece