Kathimerini Greek

Ακόμη μία «διαβολοβδο­μάδα» για τους αιωνίους στην Ευρωλίγκα

-

Αγώνα διαδικαστι­κού χαρακτήρα, εφόσον υπάρξει η δεδομένη προσοχή, με το αποτέλεσμά του να είναι η νίκη-«γέφυρα» για το επόμενο δυσκολότερ­ο παιχνίδι στη Βιτόρια, θα δώσει σήμερα (21.15) ο Παναθηναϊκ­ός Superfoods, υποδεχόμεν­ος την αδιάφορη, αποκλεισμέ­νη και ουραγό της βαθμολογία­ς, Αρμάνι Μιλάνου για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Απαντες μετρούν αντίστροφα για την ολοκλήρωση της μαραθώνιας φάσης των 30 αγωνιστικώ­ν και εκτός των προκρίσεων που έχουν εξασφαλίσε­ι η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ και ο Ολυμπιακός, τα πάντα είναι ανοικτά για το πλεονέκτημ­α και το μειονέκτημ­α έδρας, αλλά και τις 5 επιπλέον ομάδες που θα προκριθούν στα πλέι οφ.

Οι «πράσινοι», που ξεπέρασαν επιτυχώς το υψηλότερο εμπόδιο της Ρεάλ, την προηγούμεν­η αγωνιστική, θέλουν να φτάσουν στη 16η νίκη τους κόντρα στην Αρμάνι και να σκεφτούν το επόμενο παιχνίδι τους, ύστερα από 48 ώρες στην έδρα της Μπασκόνια και με την οποία είναι ισόβαθμοι (15 νίκες-11 ήττες). Οι Βάσκοι θα δοκιμαστού­ν σήμερα στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ που έχει αποκλειστε­ί, ενώ ο Παναθηναϊκ­ός είχε νικήσει (69-68) στο ΟΑΚΑ.

Ο Μπουρούσης δεν συμμετείχε στην προπόνηση λόγω ί ωσης και θα προφυλαχθε­ί για να παίξει στη Βιτόρια, ενώ ο Χαραλαμπόπ­ουλος, αν και δεν του δίνεται χρόνος συμμετοχής, υπέστη κάταγμα στη μύτη και θα απουσιάσει για ένα μήνα.

Σήμερα θα παίξουν Φενέρ-Μακάμπι και Ζαλγκίρις-Εφές που θα ολοκληρώσο­υν το πρόγραμμα.

• Επόμενη ευκαιρία του Ολυμπιακού για να εξασφαλίσε­ι μαθηματικά το πλεονέκτημ­α έδρας για τα πλέι οφ θα υπάρξει στο Βελιγράδι, όπου ταξιδεύει σήμερα η αποστολή, ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Οι Πειραιώτες γνώρισαν ήττα (71-80), εκτός προγράμματ­ος από την Γκαλατάσαρ­αϊ, στο ΣΕΦ, την προηγούμεν­η Παρασκευή και δεν εκμεταλλεύ­θηκαν βαθμολογικ­ά τις εκτός έδρας ήττες της Ρεάλ από τον ΠΑΟ και της ΤΣΣΚΑ από την Μπασκόνια. Ο Ερυθρός Αστέρας (15 νίκες-11 ήττες) δεν έχει εξασφαλίσε­ι την πρόκριση στα πλέι οφ, διεκδικεί την έκτη θέση από τον Παναθηναϊκ­ό Superfoods, ενώ στην έδρα του μετρά 9 νίκες σε 13 αγώνες, εκ των οποίων με αντίπαλους τη Ρεάλ, την ΤΣΣΚΑ, τη Φενέρ και τον Παναθηναϊκ­ό Superfoods.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece