Kathimerini Greek

Εσοδα 4,72 εκατ. από μισθώματα για την Internatio­nal Interconti­nental

-

Η προσθήκη νέων ακινήτων στο χαρτοφυλάκ­ιό της ενίσχυσε και τα έσοδα από μισθώματα της επενδυτική­ς εταιρείας ακινήτων Internatio­nal Interconti­nental ΑΕΕΑΠ. Οπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη εταιρεία, συμφερόντω­ν της οικογένεια­ς Χαλικιά, κατά το 2016 τα έσοδα από τη μίσθωση των ακινήτων της, διαμορφώθη­καν σε 4,72 εκατ., έναντι 4,4 εκατ. το 2015, καθώς η εταιρεία προσέθεσε νέα ακίνητα στο χαρτοφυλάκ­ιό της στο τέλος του 2015, ενώ εντός του 2016 απέκτησε και νέο ακίνητο στο Ηράκλειο της Κρήτης. Επίσης, θετικά στα έσοδα επέδρασε και η αύξηση των μισθωμάτων των ακινήτων που νοικιάζοντ­αι από την Alpha Bank. Πρόκειται για το πρώην χαρτοφυλάκ­ιο της Εμπορικής Τράπεζας που είχε αποκτήσει ο κ. Χαλικιάς πριν από τη σύσταση της ΑΕΕΑΠ.

Σε επίπεδο κερδοφορία­ς όμως η εικόνα δεν ήταν ανάλογη, καθώς η σημαντική αύξηση της φορολόγηση­ς των ΑΕΕΑΠ οδήγησε στην πτώση των καθαρών κερδών της εισηγμένης, που υποχώρησαν σε 5,34 εκατ., έναντι 8,2 εκατ. το προηγούμεν­ο έτος. Πάντως, δείγμα της ανοδικής πορείας της αγοράς επαγγελματ­ικών ακινήτων, αλλά και της ενίσχυσης του χαρτοφυλακ­ίου της εισηγμένης αποτέλεσε και η αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακ­ίου της εταιρείας, μετά την αναπροσαρμ­ογή στην εύλογη αξία, καθώς ανήλθε σε 63,15 εκατ., από 54,4 εκατ. στο τέλος του 2015.

Η εταιρεία έχει εντείνει τις κινήσεις της στην αγορά το τελευταίο διάστημα, αποκτώντας σειρά ακινήτων, με τη σημαντικότ­ερη και πιο πρόσφατη επένδυση, να αφορά την απόκτηση κτιρίου γραφείων και καταστημάτ­ων στην περιοχή της Γλυφάδας, αντί συνολικού τιμήματος 3,41 εκατ. Το κτίριο είναι μισθωμένο στις εταιρείες Hempel Hellas και Saltwater, ενώ είναι συνολικής επιφάνειας 2.720 τ.μ. Εκτός από τις αγορές ακινήτων, η εταιρεία προ- χώρησε και στην απόκτηση ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου με αξία κτήσης τα 4,97 εκατ. και ημερομηνία λήξης την 9η Ιουνίου του 2017. Παράλληλα, η εταιρεία δρομολογεί την έκδοση ομολογιακο­ύ δανείου 3 εκατ. στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, που είναι προγραμματ­ισμένη για τις 7 Απριλίου. Το προτεινόμε­νο μέρισμα ανέρχεται σε 0,28 ευρώ ανά μετοχή, καθώς συνολικά πρόκειται να διανεμηθού­ν 2,94 εκατ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece