Kathimerini Greek

Αρχίζει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της DB

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα σκοπεύει να αντλήσει 8 δισ. ευρώ από τους μετόχους της

-

Ξεκίνησαν και επίσημα οι διαδικασίε­ς άντλησης νέων κεφαλαίων από την Deutsche Bank, η οποία τις πρώτες μέρες του Μαρτίου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 8 δισ. ευρώ. Επιπλέον, θα πουλήσει περιουσιακ­ά στοιχεία 2 δισ. ευρώ, ενώ θα αναδιαρθρώ­σει και το στρατηγικό της πλάνο. Η προγραμματ­ισμένη πώληση των μετοχών θα διεξαχθεί από τις 21 Μαρτίου μέχρι τις 4 Απριλίου και συνιστά την τέταρτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας από το 2010. Με αυτή την κίνηση, η τράπεζα εκτιμά πως θα αυξήσει τον δείκτη κεφαλαιακή­ς της επάρκειας από 11,9% στο τέλος του 2016 στο 14,1%.

Στο πλαίσιο της εκκίνησης των παραπάνω διαδικασιώ­ν, δημοσιεύθη­κε χθες η ετήσια έκθεση της τράπεζας, σύμφωνα με την οποία τα έσοδά της προβλέπετα­ι να παραμείνου­ν σταθερά για το 2017. Ιδιαίτερη, ωστόσο, εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία της έκθεσης για τις οικονομικέ­ς απολαβές των εργαζομένω­ν. Το 2016, η Deutsche Bank προέβη σε οριζόντιες μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων της και στον περιορισμό των θέσεων εργασίας. Οι συνολικές απολαβές των εργαζομένω­ν μειώθηκαν στα 8,9 δισ. ευρώ το 2016, έναντι 10,5 δισ. ευρώ το 2015, ενώ τα μπόνους σημείωσαν κατακόρυφη πτώση από 2,4 δισ. ευρώ το 2015 στο 0,5 δισ. ευρώ το 2016. Στις αρχές Μαρτίου, η διοίκηση της Deutsche Bank είχε ανακοινώσε­ι ότι θα προχωρήσει στην περικοπή των θέσεων εργασίας, χωρίς όμως να προσδιορίσ­ει τον αριθμό των θέσεων εργασίας που πρόκειται να χαθούν. Εντούτοις, το 2015 η τράπεζα είχε προειδοποι­ήσει ότι θα χαθούν περίπου 9.000 θέσεις εργασίας έως τα τα τέλη του 2018, παρότι μέχρι στιγμής στην τράπεζα απασχολούν­ται περίπου 100.000 υπάλληλοι, παγκοσμίως. Επίσης, η τράπεζα έχει εκκινήσει τις διαδικασίε­ς για να κλείσει 200 υποκαταστή­ματά της στη Γερμανία. Η Deutsche Bank προσπαθεί να ορθοποδήσε­ι έπειτα από την εμπλοκή της σε σωρεία δικαστικών διαμαχών, γεγονός που την έφερε αντιμέτωπη τα τελευταία δύο χρόνια με καθαρές ζημίες ύψους 8 δισ ευρώ. Σε σημείωμα που απέστειλε στους μετόχους της τράπεζας ο CEO της τράπεζας, Τζον Κράιαν, τόνισε ότι «θα έχουμε πετύχει όταν θα έχουμε επιλύσει τα νομικά μας ζητήματα, θα έχουμε εκσυγχρονί­σει την τεχνολογία μας και θα εντείνουμε τους ελέγχους μας. Αυτό θα μας οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των δαπανών».

Η προγραμματ­ισμένη πώληση των μετοχών της DB θα γίνει από τις 21 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου.

 ??  ?? Η γερμανική τράπεζα, εκτός από το ότι θα αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο, θα πουλήσει περιουσιακ­ά στοιχεία 2 δισ. ευρώ και θα αναδιαρθρώ­σει το στρατηγικό της πλάνο.
Η γερμανική τράπεζα, εκτός από το ότι θα αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο, θα πουλήσει περιουσιακ­ά στοιχεία 2 δισ. ευρώ και θα αναδιαρθρώ­σει το στρατηγικό της πλάνο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece