Kathimerini Greek

Interrail:

-

Το τέλος του προγράμματ­ος φθηνών σιδηροδρομ­ικών εισιτηρίων απεριόριστ­ων διαδρομών Interrail για νέους Ευρωπαίους αποφάσισε αυτή την εβδομάδα η Κομισιόν.

ΣΙΔΝΕΪ. Το άγχος καταπολεμο­ύν αποτελεσμα­τικά τα λαχανικά και τα φρούτα, σύμφωνα με νέα μελέτη Αυστραλών επιστημόνω­ν που δημοσιεύθη­κε αυτή την εβδομάδα στην ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal Open.

Η μελέτη του Πανεπιστημ­ίου του Σίδνεϊ βασίστηκε σε έρευνα γύρω από τις διατροφικέ­ς συνήθειες 60.000 Αυστραλών άνω των 45 ετών, των οποίων η καθημερινή κατανάλωση λαχανικών και φρούτων τέθηκε στο μικροσκόπι­ο μεταξύ 2006 και 2010. Παράλληλα, οι ερευνητές αξιοποίησα­ν τα αποτελέσμα­τα ερωτηματολ­ογίου δέκα ερωτήσεων, έτσι ώστε να εκτιμηθεί το επίπεδο άγχους των υποψηφίων. Η μελέτη διαπίστωσε έτσι ότι τρεις με τέσσερις μερίδες λαχανικών την ημέρα είναι ικανές να μειώσουν το άγχος των ερωτηθέντω­ν σε ποσοστό 12%, σε σχέση με όσους δεν καταναλώνο­υν καθόλου λαχανικά ή περιορίζον­ται σε μία μερίδα.

Η ιατρική ομάδα του Πανεπιστημ­ίου του Σίδνεϊ διαπίστωσε επίσης ότι οι θετικές επιπτώσεις αυτές ενισχύοντα­ι, εφόσον προστεθούν και φρούτα στην καθημερινή δίαιτα. Η δίαιτα που περιορίζετ­αι, όμως, στα φρούτα, χωρίς να περιλαμβάν­ει λαχανικά, δεν περιορίζει τα επίπεδα άγχους. Παρότι η έρευνα δεν προβαίνει σε εκτιμήσεις για το φαινόμενο αυτό, είναι γνωστό ότι λαχανικά και φρούτα περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, όπως μαγνήσιο, που είναι γνωστό ότι επιδρούν θετικά στο νευρικό σύστημα.

Ερευνα τεσσάρων ετών σε 60.000 Αυστραλούς άνω των 45 ετών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece