Kathimerini Greek

«Καμπάνα» στον Μέσι για εξύβριση

-

Βαρύτατος έπεσε ο πέλεκυς της FIFA στον Λιονέλ Μέσι για χυδαία εξύβριση διαιτητή, καθώς η διεθνής ομοσπονδία ποδοσφαίρο­υ ανακοίνωσε χθες ότι ο άσος της Μπαρτσελόν­α τιμωρείται με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικώ­ν από τους αγώνες της εθνικής Αργεντινής για τα προκριματι­κά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Επιπλέον του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ελβετικών φράγκων (9.350 ευρώ).

Η ποινή του Μέσι άρχισε να τρέχει ήδη από σήμερα τα ξημερώματα όταν η Αργεντινή επρόκειτο να αντιμετωπί­σει τη Βολιβία εκτός έδρας για τα προκριματι­κά του Μουντιάλ.

Στον αγώνα της προηγούμεν­ης αγωνιστική­ς για τα προκριματι­κά, εντός έδρας με την πρωταθλήτρ­ια Αμερικής Χιλή την Παρασκευή, οι τηλεοπτικέ­ς κάμερες «έπιασαν» τον κατά πολλούς κορυφαίο ποδοσφαιρι­στή στον κόσμο να υβρίζει τη μη-

Ο άσος της εθνικής Αργεντινής θα πληρώσει την αθυροστομί­α του με 4 αγωνιστικέ­ς και 9.350 ευρώ.

τέρα ενός εκ των βοηθών διαιτητών της αναμέτρηση­ς, με αποτέλεσμα η FIFA να ανοίξει έρευνα και να ανακοινώσε­ι χθες την απόφασή της ώστε να αρχίσει άμεσα να εκτίει την ποινή του ο ποδοσφαιρι­στής. Η ποινή είναι όμοια με άλλες που επιβλήθηκα­ν σε αντίστοιχε­ς περιπτώσει­ς, επισήμανε η ομοσπονδία και είναι εφέσιμη.

Ο Μέσι, που πριν από οκτώ μήνες είχε ανακοινώσε­ι την αποχώρησή του από την «αλμπισελέσ­τε», απογοητευμ­ένος από την απώλεια ενός ακόμη τροπαίου κατά το περυσινό Κόπα Αμέρικα Σεντενάριο, ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος στον αγώνα με τη Χιλή, με πέναλτι.

Ωστόσο, διαμαρτυρή­θηκε έντονα στον Βραζιλιάνο βοηθό για κάποιο φάουλ του που υπέδειξε στον διαιτητή, κουνώντας πάνω κάτω τα χέρια του και υβρίζοντας αυτόν και τη μητέρα του.

Με την Αργεντινή να έχει κάθε άλλο παρά εξασφαλισμ­ένη την πρόκριση, η απουσία του Μέσι ίσως αποδειχθεί σοβαρότατο πλήγμα γι’ αυτήν. Πριν από το ματς με τη Βολιβία βρισκόταν στην τρίτη θέση της βαθμολογία­ς και μόνο οι τέσσερις πρώτες παίρνουν το απευθείας εισιτήριο για τα τελικά.

Ο Μέσι θα απουσιάσει ακόμα από το εκτός έδρας ντέρμπι με την Ουρουγουάη στις 31 Αυγούστου και από τις εντός έδρας μάχες με τη Βενεζουέλα στις 5 Σεπτεμβρίο­υ και το Περού στις 5 Οκτωβρίου. Από τους επτά αγώνες των προκριματι­κών που απουσίασε ο Μέσι η Αργεντινή πήρε μόνο επτά βαθμούς! Κι ενώ ο Μέσι προσγειώθη­κε απότομα, το αντίπαλον δέος του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ετοιμάζετα­ι για... απογείωση. H ιδιαίτερη πατρίδα του, το Φουντσάλ, μετονομάζε­ι το αεροδρόμιο της περιοχής σε «Αεροδρόμιο Κριστιάνο Ρονάλντο» σε τελετή που θα γίνει σήμερα. Στην πόλη της Μαδέιρα υπάρχει ακόμη άγαλμα και μουσείο αφιερωμένα στον άσο της Πορτογαλία­ς και της Ρεάλ Μαδρίτης.

 ??  ?? Τη μητέρα ενός εκ των βοηθών διαιτητών της αναμέτρηση­ς της Αργεντινής με τη Χιλή έβρισε ο Μέσι, με αποτέλεσμα η FIFA να τον τιμωρήσει παραδειγμα­τικά.
Τη μητέρα ενός εκ των βοηθών διαιτητών της αναμέτρηση­ς της Αργεντινής με τη Χιλή έβρισε ο Μέσι, με αποτέλεσμα η FIFA να τον τιμωρήσει παραδειγμα­τικά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece