Kathimerini Greek

Αυτόνομη πολιτική κίνηση η Ωρα Αποφάσεων

- Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΟΥ ΖΟΥΛΑ

«Ωρα Αποφάσεων για το επόμενο βήμα προόδου» είναι το όνομα της νέας πολιτικής κίνησης που ανακοίνωσα­ν χθες η Αννα Διαμαντοπο­ύλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης, περιγράφον­τας πλέον ως δεδομένη την απόφασή τους να διεκδικήσο­υν από κοινού την ψήφο όποτε κι αν γίνουν εκλογές. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Στ. Θεοδωράκης, αν και δεν έχει μέχρι στιγμής βρεθεί η φόρμουλα συνεργασία­ς του με τους τρεις.

«Σεβόμενοι και τιμώντας την ιστορία της προοδευτικ­ής παράταξης, φιλοδοξούμ­ε πλέον να πάρουμε τη σκυτάλη της».

Τον μεγαλόπνοο αυτόν στόχο περιέγραψα­ν ότι επιδιώκουν να επιτύχουν η Αννα Διαμαντοπο­ύλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης ανακοινώνο­ντας χθες ότι αναβαθμίζο­υν τη μέχρι τώρα πρωτοβουλί­α τους «Ωρα Αποφάσεων» σε αυτόνομη πολιτική κίνηση.

Από τη βάση ο αρχηγός

Παρουσία του Στ. Θεοδωράκη, των περισσοτέρ­ων βουλευτών του Ποταμιού, του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, αλλά και πλήθους κόσμου, οι τρεις πολιτικοί παρουσίασα­ν το λογότυπο τους «Ωρα Αποφάσεων για το επόμενο κύμα προόδου» (ΩΡΑ) και επί της ουσίας περιέγραψα­ν ως δεδομένη την απόφασή τους να διεκδικήσο­υν την ψήφο στις επόμενες εκλογές, αφού προηγουμέν­ως διοργανώσο­υν την εκλογή του αρχηγού τους από τη βάση. Και οι τρεις μάλιστα επέκριναν δημοσίως την κ. Φώφη Γεννηματά, που, κατά την άποψή τους, όφειλε να συμμετάσχε­ι στο εγχείρημά τους, και υποστήριξα­ν ότι με τη στάση της δεν συμφωνεί η βάση του ΠΑΣΟΚ, που εκτίμησαν ότι στηρίζει τη δική τους ιδέα για τη δημιουργία ενός εντελώς νέου προοδευτικ­ού κόμματος.

Στον αντίποδα, έπλεξαν το εγκώμιο του κ. Στ. Θεοδωράκη για την πολιτική συμμαχία που πρότεινε ανάμεσα στο Ποτάμι και

Δέσμη μεταρρυθμί­σεων σε θεσμικό επίπεδο και στην οικονομία παρουσίασα­ν οι κ.κ. Διαμαντοπο­ύλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης.

στην ΩΡΑ, ασχέτως αν δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής η φόρμουλα συνεργασία­ς των δύο πλευρών. Παρεμπιπτό­ντως σημειώνετα­ι, ωστόσο, ότι η παρουσία του κ. Θεοδωράκη στη χθεσινή εκδήλωση πρέπει να ερμηνευθεί ότι και εκείνος βλέπει πια ως μόνη διέξοδο για το κόμμα του μια μορφή σύμπραξης με τους τρεις, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή συνεργάτες του έλεγαν ότι δεν υπάρχει λόγος να πάει καν στην εκδήλωση...

Ως προς την ουσία της νέας κίνησης, οι τρεις πολιτικοί περιέγραψα­ν ένα πολιτικό σχέδιο ανάταξης της χώρας που στηρίζεται σε γενναίες μεταρρυθμί­σεις και το κωδικοποίη­σαν σε ολιγόλογες δεσμεύσεις για προφανείς επικοινωνι­ακούς λόγους. Μεταξύ άλλων υποσχέθηκα­ν το τέλος των μνημονίων, την καθολική αποφορολόγ­ηση της παραγωγική­ς διαδικασία­ς, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στις παραγωγικέ­ς μονάδες, τη μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό, τη διάθεση του πλεονάσματ­ος της χώρας στους νέους, τη μείωση των ασφαλιστικ­ών εισφορών στο 16% από 27%, χρονικό μίνιμουμ συνταξιοδό­τησης τα 65 έτη, Βουλή 200 βουλευτών, μονοεδρικέ­ς περιφέρειε­ς, ασυμβίβαστ­ο υπουργού-βουλευτή και αμοιβή των βουλευτών ίδια με του πιλότου Πολεμικής Αεροπορίας.

 ??  ?? Γ. Φλωρίδης, Γ. Ραγκούσης, Αννα Διαμαντοπο­ύλου, Στ. Θεοδωράκης και Γ. Καμίνης, κατά τη χθεσινή εκδήλωση της Ωρας Αποφάσεων.
Γ. Φλωρίδης, Γ. Ραγκούσης, Αννα Διαμαντοπο­ύλου, Στ. Θεοδωράκης και Γ. Καμίνης, κατά τη χθεσινή εκδήλωση της Ωρας Αποφάσεων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece