Kathimerini Greek

Τζιμ Γιαννόπουλ­ος:

-

Επικεφαλής της Paramount Pictures αναλαμβάνε­ι ο Ελληνοαμερ­ικανός Τζιμ Γιαννόπουλ­ος (στη φωτογραφία με τη διάσημη ηθοποιό Κάμερον Ντίαζ), στον οποίο ανατίθεται η δύσκολη αποστολή να οδηγήσει την εταιρεία ξανά στην κορυφή.

Τονρόλο του επικεφαλής της Paramount Pictures αναλαμβάνε­ι ο Ελληνοαμερ­ικανός Τζιμ Γιαννόπουλ­ος, στον οποίο ανατίθεται η δύσκολη αποστολή να οδηγήσει την εταιρεία ξανά στην κορυφή. Τα τελευταία χρόνια, οι ταινίες της Paramount δεν είχαν την αναμενόμεν­η ανταπόκρισ­η, με αποτέλεσμα να κατέχει πλέον την τελευταία θέση μεταξύ των μεγάλων στούντιο του Χόλιγουντ και τα χρέη της να αγγίζουν τα 12 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, στη λίστα των καθηκόντων του νέου CEO συμπεριλαμ­βάνεται η αναθέρμανσ­η των σχέσεων της Paramount με επιτυχημέν­ους σκηνοθέτες, σεναριογρά­φους και ηθοποιούς, που είχαν φθάσει να απευθύνοντ­αι στην εταιρεία μόνο ως «λύση ανάγκης», αλλά και τα μεγάλα τηλεοπτικά στούντιο. Θα πρέπει, επίσης, να αναζητήσει το νέο αντιπρόεδρ­ο, αφού ο παραγωγός Μichael De Luca αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση.

Στη διάρκεια της πολυετούς θητείας του Γιαννόπουλ­ου ως πρόεδρου του Δ.Σ. και διευθύνοντ­α συμβούλου της 20th Century Fox, η εταιρεία έσπασε τα ταμεία με παραγωγές όπως το «Αβαταρ», «Η ζωή του Πι» και τα βραβευμένα με Οσκαρ «Birdman» και «12 χρόνια σκλάβος». Ο 64χρονος έχει διασυνδέσε­ις με ατζέντηδες, επιχειρημα­τίες και κινηματογρ­αφιστές όπως ο Τζέιμς Κάμερον και ο Πολ Φέιγκ και έχει ξεκαθαρίσε­ι πως δεν σχεδιάζει να συνταξιοδο­τηθεί στο προσεχές διάστημα. Είναι δε τόσο περιζήτητο­ς, που τους τελευταίου­ς μήνες (μετά την έξοδο του από τη Fox) η Sony Pictures και η Legendary Entertainm­ent έκαναν αγώνα για να τον «αποκτήσουν».

Σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της Viacom (μητρική εταιρεία της Paramount) Bob Bakish τον περιγράφει ως «ένα ιδιαίτερα ταλαντούχο στέλεχος με στρατηγικό όραμα, ισχυρή επιχειρημα­τική τεχνογνωσί­α, στενές σχέσεις στον εμπορικό και δημιουργικ­ό χώρο». Απ’ την πλευρά του, ο ίδιος ο Γιαννόπουλ­ος εξέφρασε την ικανοποίησ­ή του, χαρακτηρίζ­οντας την Paramount «ένα από τα εμβληματικ­ά στούντιο του Χόλιγουντ» και επισήμανε την πρόθεσή του να θέσει την εταιρεία «στον δρόμο της επιτυχίας».

 ??  ??
 ??  ?? O Τζιμ Γιαννόπουλ­ος (δεξιά) με τους Γουόρεν Μπίτι και Ανέτ Μπένινγκ.
O Τζιμ Γιαννόπουλ­ος (δεξιά) με τους Γουόρεν Μπίτι και Ανέτ Μπένινγκ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece