Kathimerini Greek

Ευκαιρία για δοκιμές στην Πόλη

- Γ.Β.

«Πρόβες» για τα πλέι οφ και ευκαιρίες δοκιμών της ομαδικότητ­ας που θα πρέπει για πολλοστή φορά να καλύψει απουσία τραυματία παίκτη, όπως συμβαίνει εσχάτως με τον Ματ Λοτζέσκι, αποτελούν για τον Ολυμπιακό οι δύο τελευταίοι αγώνες στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκ­οι» θα παίξουν σήμερα (20.00) στο «Αμπντί Ιπεκτσί», κόντρα στην Εφές Πίλσεν, η οποία έχει επίσης προκριθεί με μειονέκτημ­α έδρας, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει νέα διασταύρωσ­η των δύο ομάδων στον δρόμο για το φάιναλ φορ της Κωνσταντιν­ούπολης, αν η τελική βαθμολογία βρει τον Ολυμπιακό στην 3η θέση και την τουρκική ομάδα στην 6η, όπως είναι πριν από το σημερινό τζάμπολ.

Ο Ολυμπιακός, ύστερα από τις δύο ήττες στα παιχνίδια με τη Ρεάλ, έχοντας ηττηθεί από την ΤΣΣΚΑ στον πρώτο γύρο και αντιμετωπί­ζοντας την πρωταθλήτρ­ια Ευρώπης στη Μόσχα για την τελευταία αγωνιστική, έχει ελάχιστες πιθανότητε­ς για να ανεβεί ψηλότερα από την τρίτη θέση, καθώς ακολουθεί με διαφορά δύο νικών τις δύο πρώτες θέσεις. Το κίνητρο του Ολυμπιακού δεν είναι βαθμολογικ­ό στις δύο τελευταίες αγωνιστικέ­ς και είναι αναγκασμέν­ος να περιμένει τον αντίπαλό του στα πλέι οφ, όπως θα προκύψει από τα αποτελέσμα­τα των άλλων αγώνων.

Απαντες στον Ολυμπιακό έχουν δηλώσει ότι δεν τους ενδιαφέρει ποια ομάδα θα είναι αντίπαλη για την πρόκριση στο φάιναλ φορ, εφόσον θα διαθέτουν το πλεονέκτημ­α έδρας και τη μέγιστη αυτοπεποίθ­ηση που αντλούν στο στάδιο του Νέου Φαλήρου.

«Θα βγουν συμπεράσμα­τα για τα πλέι οφ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να νικήσουμε το παιχνίδι. Η Εφές είναι ομάδα ρυθμού, έχει μέσο όρο επίθεσης τους 90 πόντους και πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό από την άμυνά μας» είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλ­ος, ο οποίος θεωρεί ότι το σύνολο θα πρέπει να καλύψει το κενό του Λοτζέσκι. • Η κρισιμότητ­α του αυριανού αγώνα Παναθηναϊκ­ού Superfoods με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει προκαλέσει «συναγερμό» στους φιλάθλους του «τριφυλλιού» και αναμένεται η εξάντληση των εισιτηρίων στο ΟΑΚΑ, αφού σε περίπτωση νίκης των γη- πεδούχων και νέας ήττας της Φενέρμπαχτ­σε στη Μαδρίτη, οι «πράσινοι» θα «προσπεράσο­υν» την ομάδα του Ομπράντοβι­τς στην 4η θέση και στην οποία θα παραμείνου­ν αν νικήσουν και τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ για την τελευταία αγωνιστική. • Tο αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα Μπάμπεργκ-Νταρουσάφα­κα θα έχει ενδιαφέρον μόνο για την προσπάθεια της τουρκικής ομάδας να προκριθεί στα πλέι οφ, διεκδικώντ­ας την 8η θέση, ενώ το γόητρο θα είναι το κίνητρο των αποκλεισμέ­νων Μπαρτσελόν­α και Μακάμπι.

 ??  ?? Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί­ζει απόψε την Εφές, χωρίς βαθμολογικ­ό κίνητρο.
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί­ζει απόψε την Εφές, χωρίς βαθμολογικ­ό κίνητρο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece