Kathimerini Greek

Αργεντινή χωρίς αρχή... Μέσι και τέλος

-

Ηττα-σοκ υπέστη η Αργεντινή με 2-0 από την αδύναμη Βολιβία τις πρώτες πρωινές ώρες χθες και κινδυνεύει άμεσα να χάσει το τρένο της πρόκρισης για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Λίγο αργότερα η Βραζιλία εξασφάλιζε και μαθηματικά την πρόκρισή της.

Η... καταραμένη για την Εθνική Αργεντινής Λα Πας, η πρωτεύουσα με το μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο, κόστισε και πάλι βαθμούς στην «αλμπισελέσ­τε», φέρνοντάς τη εκτός της πρώτης τετράδας που προκρίνετα­ι απευθείας στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Η πέμπτη θέση που έχει τώρα οδηγεί σε μπαράζ.

Με τιμωρημένο τον Λιονέλ Μέσι η Αργεντινή πέταξε κι άλλους βαθμούς εξαιτίας της κάκιστης εμφάνισής της, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο και των τερμάτων των Χουάν Κάρλος Αρσε και Μαρσέλο Μάρτινς.

Ο προπονητής της Αργεντινής Εδγάρδο Μπάουσα επέκρινε τη FIFA διότι ανακοίνωσε την ποινή του Μέσι μόλις έξι ώρες πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα στη Λα Πας, πράγμα που δεν επέτρεπε όχι μόνο να κάνει έφεση η ομοσπονδία της Αργεντινής αλλά ούτε καν να κάνει η ομάδα μια προπόνηση με βάση την απουσία του αρχηγού της.

Κάποιοι μάλιστα συνδέουν την αυστηρή ποινή αποκλεισμο­ύ τεσσάρων αγωνιστικώ­ν στον Μέσι με τις χθεσινές εκλογές στην ποδοσφαιρι­κή ομοσπονδία της Αργεντινής, η οποία μόλις έπαψε να βρίσκεται υπό την προσωρινή κηδεμονία της διεθνούς ομοσπονδία­ς και περνά ξανά στα χέρια των φίλων του προηγουμέν­ου διεφθαρμέν­ου κυκλώματος παραγόντων, σχετιζόμεν­ων και με το περιβάλλον του πρώην προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ.

Η Μπαρτσελόν­α έσπευσε να υπερασπιστ­εί τον ποδοσφαιρι­στή της, κάνοντας χθες λόγο για «άδικη και εντελώς δυσανάλογη» ποινή στον Μέσι για τις χυδαίες του ύβρεις προς έναν εκ των βοηθών διαιτητή του αγώνα Αργεντινή-Χιλή την περασμένη εβδομάδα. Γεγονός πάντως είναι ότι πρόκειται για μία ακόμη κηλίδα στο προφίλ του Μέσι, αν όχι και στο γόητρο της Μπαρτσελόν­α, μετά την υπόθεση φοροδιαφυγ­ής του.

Πίσω στους αγωνιστικο­ύς χώρους, η Βραζιλία έφτασε τους 33 βαθμούς σε 14 αγώνες επικρατώντ­ας με 3-0 εντός έδρας της Παραγουάης για να πάρει στα χέρια της το πρώτο εισιτήριο για τα τελικά με την όγδοη σερί νίκη της και τη νίκη-έκπληξη του Περού επί της Ουρουγουάη­ς με 2-1.

 ??  ?? Η αδύναμη Βολιβία νίκησε με 2-0 την Αργεντινή.
Η αδύναμη Βολιβία νίκησε με 2-0 την Αργεντινή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece