Kathimerini Greek

Από τις 24 Απριλίου θα πωλούν ηλεκτρικό ρεύμα

-

Στη διάθεση ιδιωτών και επιχειρήσε­ων για την αγορά ηλεκτρικού ρεύματος θα βρίσκονται από τις 24 Απριλίου τα Ελληνικά Ταχυδρομεί­α. Σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ, τα οποία και στοχεύουν να καταστούν ο νούμερο 1 εναλλακτικ­ός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, εκμεταλλευ­όμενα το πανελλαδικ­ό δίκτυο καταστημάτ­ων τους, θα προσφέρουν μεγάλη ελάφρυνση της δαπάνης για το ηλεκτρικό ρεύμα για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσε­ις. Στόχος της εταιρείας άλλωστε είναι να αξιοποιήσο­υν ως πρώτο πελατολόγι­ο τους 6.500 εργαζομένο­υς των ΕΛΤΑ. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, για τα νοικοκυριά η χρέωση για ρεύμα είναι 0,0860 ευρώ ανά κιλοβατώρα, για κατανάλωση μέχρι 2.000 κιλοβατώρε­ς ανά τετράμηνο.

Για νοικοκυριά με μεγαλύτερη κατανάλωση, η χρέωση είναι 0,0840 ευρώ ανά κιλοβατώρα, η χαμηλότερη της αγοράς και 18% φθηνότερη από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ. Η χαμηλότερη τιμή της αγοράς γίνεται ακόμα χαμηλότερη όταν ο καταναλωτή­ς εξοφλεί εμπρόθεσμα τους λογαριασμο­ύς του, οπότε η επιπλέον έκπτωση είναι 10% και οι χρεώσεις διαμορφώνο­νται σε 0,0774 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,0756 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσε­ις πάνω από 2.000 κιλοβατώρε­ς ανά τετράμηνο.

Για τους επαγγελματ­ίες καταναλωτέ­ς με μικρές εγκαταστάσ­εις (Γ21 π.χ. γραφεία, μικρά καταστήματ­α) η χρέωση είναι 0,0910 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 10,5% φθηνότερα από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ. Για επαγγελματ­ίες με μεγαλύτερε­ς εγκαταστάσ­εις (Γ22 π.χ. μεγάλα εμπορικά καταστήματ­α, βιοτεχνίες) η χρέωση ενέργειας είναι 0,0750 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 9,2% φθηνότερα από τη ΔΕΗ. Επιπλέον, στη συγκεκριμέ­νη κατηγορία καταναλωτώ­ν, η χρέωση ισχύος είναι 0,750 ευρώ ανά kW, δηλαδή 32% φθηνότερα από τη ΔΕΗ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece