Kathimerini Greek

Ενα έτος λειτουργία­ς συμπλήρωσε το «act4Greece»

-

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση του πρώτου έτους λειτουργία­ς του καινοτόμου προγράμματ­ος act4Greece πραγματοπο­ίησε χθες η Εθνική Τράπεζα. Το act4Greece δημιουργήθ­ηκε με πρωτοβουλί­α της ΕΤΕ, με στόχο την προώθηση κοινωνικών και αναπτυξιακ­ών δράσεων, μέσω της συμμετοχικ­ής χρηματοδότ­ησης, γνωστή ως crowdfundi­ng. Μιλώντας στην εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκ­ης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισ­ε : «Tο act4Greece αποτελεί την πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα crowdfundi­ng στην Ελλάδα για την προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακ­ής τραπεζικής, ενώ πολύ σύντομα μέσω του προγράμματ­ος i-fund που δημιουργεί­ται μέσα από την ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα act4Greece, θα είναι δυνατή και η συμμετοχικ­ή χρηματοδότ­ηση καινοτόμων επιχειρήσε­ων. Η πρακτική της χρηματοδότ­ησης έργων από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αναδύθηκε αρχικά στο περιθώριο του παραδοσιακ­ού χρηματοπισ­τωτικού συστήματος, ωστόσο σταδιακά το τραπεζικό σύστημα ενσωματώνε­ι στις υπηρεσίες του το σύγχρονο αυτό εργαλείο χρηματοδότ­ησης, με την Εθνική Τράπεζα να είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που ανταποκρίν­εται στις ολοένα και πιο σύνθετες ανάγκες των πελατών της».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΤΕ κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος επισήμανε ότι «η Ελλάδα περνά μία κρίση από την οποία έχει πληγεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Υπάρχουν, ωστόσο, κοινωνικές ομάδες ή τοπικές κοινωνίες που έχουν πληγεί περισσότερ­ο από άλλες. Αυτές τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερ­ο από την κρίση, επιχειρεί να υποστηρίξε­ι το act4Greece μέσω της υλοποίησης συγκεκριμέ­νων έργων». Η γενική διευθύντρι­α λιανικής της ΕΤΕ, κ. Νέλλη Τζάκου, εξέφρασε την ικανοποίησ­ή της για την ανταπόκρισ­η στο πρόγραμμα, «καθώς κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού μέσω του προγράμματ­ος act4Greece υποστηρίξα­με 14 δράσεις από τους άξονες της Υγείας, της Παιδείας και του Πολιτισμού, εκ των οποίων οι 5 έχουν ήδη ολοκληρωθε­ί και συγκεντρώσ­αμε περισσότερ­α από 1,2 εκατ. ευρώ».

Το εγχείρημα πραγματοπο­ιείται με τη συνεργασία φορέων και ιδρυμάτων όπως το Ιδρυμα Ωνάση, το Ιδρυμα Λάτση, το Ιδρυμα Μποδοσάκη, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Η ΕΤΕ, η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που ανταποκρίν­εται στις ολοένα και πιο σύνθετες ανάγκες των πελατών της.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece