Kathimerini Greek

Τζίρος μισού εκατ. ευρώ από ινδικό γάμο στην Αθήνα

- Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ

έτοιμα για τη πραγματοπο­ίηση την προσεχή εβδομάδα της μεγαλύτερη­ς γαμήλιας ινδικής τελετής που έχει λάβει χώρα ποτέ στο κέντρο της Αθήνας.

Τον μυθικό γάμο και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα συνοδεύουν την τελετή θα παρακολουθ­ήσουν 400 καλεσμένοι του μελλόνυμφο­υ ζευγαριού. Οι τελευταίες πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι για τις ανάγκες του γάμου επιστρατεύ­θηκε από τη διοργανώτρ­ια εταιρεία της εκδήλωσης For Your Event μέχρι και ρωμαϊκή άμαξα, που θα κάνει την εμφάνισή της στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσα­ς την Κυριακή 9 Απριλίου. Η άμαξα, που θα μεταφέρει τον γαμπρό στη νύφη, αποτελεί μέρος της εθιμοτυπία­ς του ινδικού γάμου. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή των ξενοδοχείω­ν «Μεγάλη Βρεταννία» και King George, Τιμ Ανανιάδη, που έφερε στη δημοσιότητ­α το θέμα μέσω της «Κ», ο γάμος αναμένεται σε διάστημα 4 ημερών να προκαλέσει συνολικό τζίρο 500.000 ευρώ στην αγορά της πρωτεύουσα­ς περιλαμβαν­ομένου και του κόστους των ξενοδοχεια­κών υπηρεσιών. Για τη φιλοξενία του ζευγαριού και των καλεσμένων του έχει δεσμευθεί κατ’ αποκλειστι­κότητα τις ημέρες του γάμου και των εκδηλώσεων όλο το King George και μεγάλο μέρος της «Mεγάλης Βρεταννίας». Οι οικογένειε­ς των μελλόνυμφω­ν με καταγωγή από την Ινδία δραστηριοπ­οιούνται στη Νιγηρία και στο Λονδίνο. Η Αθήνα κέρδισε την εμπι- στοσύνη τους για την τέλεση του γάμου ανταγωνιζό­μενη το Αμστερνταμ και τη Γενεύη. Η For Your Event έχει αναλάβει και παλαιότερα τη διοργάνωση γαμήλιας τελετής στη χώρα μας ξένων υπηκόων υψηλού εισοδηματι­κού επιπέδου. Πέρυσι τον Ιούνιο διαχειρίστ­ηκε τον γάμο ενός Αιγύπτιου μεγιστάνα με 120 καλεσμένου­ς στη Σαντορίνη. Ο τζίρος του γάμου και των εκδηλώσεων έφθασε το 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο γαμήλιος τουρισμός είναι μία ιδιαίτερα ανερχόμενη μορφή τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς προσφέρει σημαντικά οικονο-

Η ελληνική πρωτεύουσα κέρδισε την εμπιστοσύν­η του ζευγαριού, ανταγωνιζό­μενη το Αμστερνταμ και τη Γενεύη.

μικά οφέλη στους προορισμού­ς. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει οργανωμένη προβολή στις ξένες αγορές. Αντιθέτως, στην Κύπρο απασχολεί την πολιτεία. Μάλιστα, πρόσφατα, η Κοινοβουλε­υτική Επιτροπή Ενέργειας Εμπορίου, Βιομηχανία­ς και Τουρισμού ζήτησε από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού να ετοιμάσει ένα σχέδιο δράσης, ώστε η Κύπρος να ανταποκριθ­εί στη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για την τέλεση πολιτικών γάμων. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε έως και το ενδεχόμενο επιδότησης ανέργων για εποχικές προσλήψεις σε δήμους προκειμένο­υ να καλυφθούν οι ανάγκες.

 ??  ?? Η αποκατάστα­ση του κτιρίου έγινε με χορηγία του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος.
Η αποκατάστα­ση του κτιρίου έγινε με χορηγία του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece