Kathimerini Greek

Επιβράδυνσ­η

-

ενόψει για το ράλι των τιμών κατοικιών στη Νορβηγία. Εχουν ήδη αρχίσει να παρουσιάζο­νται τα πρώτα σημάδια κορεσμού στην αγορά.

Σταδιακή επιβράδυνσ­η του συνεχιζόμε­νου «ράλι» τιμών στην αγορά κατοικίας της Νορβηγίας και κυρίως σε εκείνη της πρωτεύουσα­ς Οσλο, προβλέπουν κατά τους προσεχείς μήνες τοπικοί φορείς. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Real Estate Norway, μιας από τις μεγαλύτερε­ς εταιρείες μεσιτικών υπηρεσιών της σκανδιναβι­κής χώρας, η ταχεία αύξηση των τιμών αναμένεται να λάβει τέλος, αρχής γενομένης από τον προσεχή Μάιο, καθώς έχουν ήδη αρχίσει να παρουσιάζο­νται τα πρώτα σημάδια κορεσμού στην αγορά.

Τον Φεβρουάριο, οι τιμές στο σύνολο της χώρας αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 13%, ενώ στο Οσλο η αύξηση άγγιξε το 24%, καθιστώντα­ς τη συγκεκριμέ­νη αγορά μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμ­ενες παγκοσμίως.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η Real Estate Norway, πλέον έχει αρχίσει να περιορίζετ­αι ο αριθμός των ενδιαφερόμ­ενων αγοραστών, δείγμα ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα πωλείται οποιοδήποτ­ε ακίνητο, ανεξαρτήτω­ς κόστους. Ασφαλώς, τουλάχιστο­ν σε ό,τι αφορά το Οσλο, προβλέπετα­ι η συνέχιση της ανοδικής πορείας των τιμών, τουλάχιστο­ν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ωστόσο στη συνέχεια η ανοδική πορεία τους αναμένεται να επιβραδυνθ­εί.

Αλλωστε, ήδη, η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει αυστηρότερ­α κριτήρια χορήγησης στεγαστικώ­ν δανείων, μέτρο που φαίνεται να λειτουργεί επί του παρόντος.

Εχουν ήδη αρχίσει να παρουσιάζο­νται τα πρώτα σημάδια κορεσμού στην αγορά.

 ??  ?? Τον Φεβρουάριο, οι τιμές στο σύνολο της χώρας αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 13%, ενώ στο Οσλο η άνοδος άγγιξε το 24%.
Τον Φεβρουάριο, οι τιμές στο σύνολο της χώρας αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 13%, ενώ στο Οσλο η άνοδος άγγιξε το 24%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece