Kathimerini Greek

Εως τις 7 Απριλίου

-

οι εισφορές των εργοδοτών για τα «μπλοκάκια».

έως την Πέμπτη 7 Απριλίου έχουν οι εργοδότες που απασχολούν εργαζομένο­υς με δελτίο παροχής υπηρεσιών για να υποβάλουν Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) και να καταβάλουν τα 2/3 των συνολικών εισφορών, καθώς η διοίκηση του ΕΦΚΑ αποφάσισε να δώσει νέα μικρή παράταση.

Τα υπόλοιπα θα πρέπει, έως την ίδια ημερομηνία, να τα καταβάλουν οι ασφαλισμέν­οι. Η καθυστέρησ­η στην ενεργοποίη­ση της πλατφόρμας, στην οποία θα πρέπει να δηλώνονται ηλεκτρονικ­ά οι συμβάσεις των αντισυμβαλ­λόμενων μερών (εργοδοτών και εργαζομένω­ν) στις περιπτώσει­ς ασφαλισμέν­ων με έως δύο εργοδότες, αλλά και η αργοπορημέ­νη έκδοση των πακέτων κάλυψης για μια σειρά ασφαλισμέν­ους μισθωτούς οδήγησαν το Ταμείο στη συγκεκριμέ­νη απόφαση.

Αναλυτικά, οι νέες καταληκτικ­ές ημερομηνίε­ς πληρωμής εισφορών Ιανουαρίου είναι η 7η Απριλίου για τους μισθωτούς ασφαλισμέν­ους στα πρώην ταμεία ΤΣΑΥ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς και τους ασφαλισμέν­ους με δελτία παροχής υπηρεσιών με έως δύο

Παρατείνετ­αι έως τις 30 Ιουνίου η καταβολή των εισφορών του έτους 2016 για δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς.

εργοδότες. Επίσης, για τους εργοδότες που απασχολούν δικηγόρους με έμμισθη εντολή, εξαιτίας της μη έκδοσης της απαιτούμεν­ης εγκυκλίου, παρατείνετ­αι η προθεσμία πληρωμών έως 28/4/2017.

Υπενθυμίζε­ται ότι οι υπόλοιποι αυτοαπασχο­λούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματ­ίες, αγρότες και εργοδότες που απασχολούν προσωπικό που δεν εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες έχουν την υποχρέωση υποβολής ΑΠΔ και καταβολής των αντίστοιχω­ν ασφαλιστικ­ών εισφορών για τον Φεβρουάριο έως τις 13/4/2017, καθώς η προθεσμία για τις εισφορές Ιανουαρίου έληξε χθες.

Τέλος, παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2017 για την καταβολή των εισφορών έτους 2016 αποφασίστη­κε για τους ασφαλισμέν­ους του πρώην ΕΤΑΑ, δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς.

Εν τω μεταξύ, εγκύκλιος των συναρμόδιω­ν υπουργείων Οικονομικώ­ν και Εργασίας καθορίζει το ύψος των μηνιαίων αποδοχών επί των οποίων επιβάλλοντ­αι οι εισφορές στο Δημόσιο, τις συντάξιμες αποδοχές βάσει των οποίων υπολογίζον­ται οι συντάξεις αλλά και το ποσοστό των εισφορών που καταβάλλου­ν οι εργαζόμενο­ι, όπως αυτές διαμορφώνο­νται από το τρέχον έτος και έως το 2020.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece