Kathimerini Greek

Δεκάδες οι διακρίσεις του

-

ο Βίλφρεντ Ντίτριχ πάλεψε, όπως συνήθιζε, και στα δύο στυλ. Πήρε μέρος στα 97 κ. και την καλύτερη εμφάνιση την έκανε, αυτή τη φορά, στην ελληνορωμα­ϊκή όπου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στην ελευθέρα ήρθε έβδομος.

Μέχρι το 1967 από τη συλλογή του Βίλφρεντ Ντίτριχ έλειπε μετάλλιο από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στο Μινσκ όπου διεξήχθησα­ν οι αγώνες της ελληνορωμα­ϊκής ήρθε 5ος. Η ευρωπαϊκή διοργάνωση της ελευθέρας πραγματοπο­ιήθηκε στην Κωνσταντιν­ούπολη και ο Γερμανός παλαιστής κατέκτησε το χρυσό. Ο Ντίτριχ λάτρευε την πάλη και είχε εθιστεί από τη συλλογή μεταλλίων. Επό- μενη πρόκληση ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μεξικού. Για άλλη μία φορά ο παλαιστής ήταν... τυπικός στο ραντεβού του με το βάθρο. Ηρθε τρίτος στην ελευθέρα διότι ο Βούλγαρος Οσμάν Ντουράλιεφ και ο φημισμένος Σοβιετικός Αλεξάντερ Μεντβέντ του στέρησαν μία καλύτερη θέση. Ο Οσμάν Βταραλίεφ του στέρησε ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο το 1969 στην ελευθέρα, αλλά... παρηγορήθη­κε με το ασημένιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της ελληνορωμα­ϊκής του Μαρ ντελ Πλάτα (Αργεντινή).

Εκείνη την εποχή ο Βίλφρεντ Ντίτριχ είχε αλλάξει κατηγορία και αγωνιζόταν στα +100 κ. Ο παράγοντας ηλικία μπορεί να δυσκόλευε τον Γερμανό αθλητή στο θέμα του βάρους και της αντοχής, αλλά αυτός συνέχιζε να παλεύει με το ίδιο πάθος. Από το 1970 μέχρι και το 1972 πρώτευσε σε όλα τα διεθνή τουρνουά της ελευθέρας που πήρε μέρος και εξακολουθο­ύσε να θεωρείται ο κορυφαίος παλαιστής στη χώρα του και στα δύο στυλ. Οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν προγραμματ­ιστεί να διεξαχθούν στο Μόναχο και ο Ντίτριχ ήθελε να διακριθεί μπροστά στο δικό του κοινό. Στόχος του ήταν να πετύχει κάτι φαινομενικ­ά ακατόρθωτο. Μία επιτυχία όπως και αυτές που διάβαζε ότι είχε πετύχει το ίνδαλμά του από την Αρχαία Ελλάδα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece