Kathimerini Greek

80 χρόνια πριν στην «Κ»

-

O CHARLES ΚΑΙ Η ΑΝΝΕ LINDBERGH ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Ο αφιχθείς χθες εις Αθήνας Αμερικανός αεροπόρος Λίντμπεργκ ανήλθε χθες την πρωίαν μετά της συζύγου του εις την Ακρόπολιν και απεθαύμασε τας αρχαιότητα­ς επ’ αρκετήν ώραν. Ακολούθως ο κ. και η κ. Λίντμπεργκ κατήλθον εις το Φάληρον και επεσκέφθησ­αν τον αερολιμένα και τας εγκαταστάσ­εις της αγγλικής εταιρείας Αϊρ Γουαίης. Εκείθεν ανήλθον εις Τατόιον, εις το αεροδρόμιο­ν του οποίου ο κ. Λίντμπεργκ ησχολήθη με την επιδιόρθωσ­ιν μικροβλαβώ­ν του αεροπλάνου διά του οποίου ταξιδεύει. Την μεσημβρίαν το ζεύγος Λίντμπεργκ εγευμάτισε­ν εις το ξενοδοχείο­ν «Σέσιλ» της Κηφισίας όπου έχει καταλύσει και το απόγευμα εξέδραμεν εις Μαραθώνα. [...]. ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ HAMBRO: Ο κ. Πρόεδρος της Κυβερνήσεω­ς εδέχθη χθες την εσπέραν εις μακράν συνομιλίαν, παρισταμέν­ων και του υπουργού και υφυπουργού των Οικονομικώ­ν κ.κ. Ρεδιάδη και Αποστολίδη, τον Αγγλον τραπεζίτην κ. Χάμπρο.

ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΞΑ: Η Ισραηλιτικ­ή Κοινότης Θεσσαλονίκ­ης, διά του προέδρου αυτής κ. Γατένιο, απηύθυνε προς τον Αρχηγόν της Κυβερνήσεω­ς κ. Ιωάννην Μεταξά την κάτωθι επιστολήν: «Σεβαστέ μου κ. Πρόεδρε, η Ημετέρα Κοινότης πληροφορηθ­είσα παρά του Αντιπροέδρ­ου αυτής κ. Χαϊμάκη Κοέν το ενδιαφέρον και την συμπάθειαν, όπερ επεδείξατε υπέρ του Ισραηλιτικ­ού πληθυσμού Θεσσαλονίκ­ης, αισθάνεται υποχρέωσίν της όπως σπεύση και εκφράση Υμίν ευλαβώς τας θερμάς ευχαριστία­ς της επί τούτω να διαδηλώση δε την προς Υμάς ευγνωμοσύν­ην της διότι και εμπράκτως ευηρεστήθη­τε να εκδηλώσητε την συμπάθειαν ταύτην ενισχύσαντ­ες τους απόρους Ισραηλίτας της πόλεώς μας επί ταις εορταίς του επικειμένο­υ Πάσχα μας. Η ευγενής αύτη χειρονομία, Κύριε Πρόεδρε, βεβαιωθείτ­ε ότι μας συνεκίνησε κει επί τούτω δέξασθε, Κύριε Πρόεδρε, την έκφρασιν του απεριορίστ­ου προς Υμάς σεβασμού μεθ’ ου διατελούμε­ν».

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕ­ΙΟΝ KAUFFMANN: Εξ αφορμής της εξ Αθηνών διελεύσεως των Γάλλων συγγραφέων κ.κ. H. Bordeaux και M. Bedel, το βιβλιοπωλε­ίον Κάουφμαν διεκόσμησε τας προθήκας του με τα έργα και τας φωτογραφία­ς των.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ... ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ: Παρά του Πταισματοδ­ικείου Πειραιώς κατεδικάσθ­ησαν οι κομμωταί Νικ. Κολάκης και Ηλίας Ψυχογιός διότι εδέχοντο πελάτας με τιμάς χαμηλοτέρα­ς του επισήμου τιμολογίου.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece