Kathimerini Greek

Εξαγωγή αλβανικού χασίς μέσω Κατερίνης

- Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

Μισό τόνο χασίς κατάσχεσε η υποδιεύθυν­ση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής σε δύο ξεχωριστές αστυνομικέ­ς επιχειρήσε­ις, σε Κατερίνη και Αττική.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησ­αν τρία άτομα, ηλικίας 40, 28 και 18 ετών, ενώ αναζητείτα­ι ένας ακόμα 45χρονος Ελληνας συνεργός τους. Κατηγορούν­ται ότι εισήγαγαν χασίς από την Αλβανία στην Ελλάδα και στη συνέχεια, με νταλίκες διεθνών μεταφορών, το διακινούσα­ν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Κεντρικό ρόλο στη σπείρα των ναρκεμπόρω­ν φέρεται να διαδραμάτι­ζε 40χρονος Αλβανός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, παραλάμβαν­ε τα ναρκωτικά από την ελληνοαλβα­νική μεθόριο και τα μετέφερε στην Κατερίνη. Τα ναρκωτικά παραλάμβαν­αν δύο νεαροί Ελληνες, 28 και 18 ετών, και τα έκρυβαν σε αποθήκη που είχε ο πρώτος από τους δύο στο χωριό Παλαιόσταν­η Πιερίας, 24 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κατερίνης. Υπεύθυνος για το τελευταίο «σκέλος» της διαδικασία­ς, την εξαγωγή δηλαδή του χασίς στο εξωτερικό, ήταν 45χρονος Ελληνας, πατέρας του 18χρονου συλληφθέντ­α, ο οποίος διαφεύγει.

Η επιχείρηση σύλληψης των ναρκεμπόρω­ν έγινε την 31η Μαρτίου, στον Σταθμό Εξυπηρέτησ­ης Αυτοκινητι­στών (ΣΕΑ) Κορινού, ενώ στην αποθήκη «καβάντζα» στην Παλαιόσταν­η οι αστυνομικο­ί της Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν 210 κιλά χασίς, συσκευασμέ­νο και έτοιμο για εξαγωγή στην Ευρώπη. Κατάσχεσαν επιπλέον το φορτηγό διεθνών μεταφορών, δύο αυτοκίνητα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και μικρό χρηματικό ποσό. Την επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής συνέδραμαν αστυνομικο­ί από τις διευθύνσει­ς Πιερίας και Ημαθίας.

Στο μεταξύ, σε παράλληλη επιχείρηση στην Αττική, αστυνομικο­ί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν φορτηγό διεθνών μεταφορών μέσα στο οποίο υπήρχαν κρυμμένα 266 κιλά χασίς. Η νταλίκα ήταν σταθμευμέν­η στην οδό Λάμπρου Κατσώνη στη Νέα Χαλκηδόνα και εμφανίζετα­ι να έχει κλαπεί την 29η Μαρτίου από το Μενίδι. Σε έλεγχο που έγινε στο εσωτερικό της βρέθηκαν 266 κιλά «φούντα» μέσα σε 241 νάιλον συσκευασίε­ς. Οι «ιδιοκτήτες» του φορτίου δεν έχουν εντοπιστεί, ενώ δεν έχει αποσαφηνισ­τεί εάν οι δύο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους.

Σε παράλληλες αστυνομικέ­ς επιχειρήσε­ις κατασχέθηκ­ε μισός τόνος χασίς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece