Kathimerini Greek

Καταγγελία για εκπτώσεις στις υπηρεσίες ΚΕΕΛΠΝΟ

- Της ΠΕΝΝΥΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

Επικίνδυνε­ς «εκπτώσεις» στα προγράμματ­α και τις υπηρεσίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που αφορούν την πρόληψη της μετάδοσης του ιού του εϊτζ και την υποστήριξη των οροθετικών ατόμων καταγγέλλο­υν οι εργαζόμενο­ι του κέντρου, που κάνουν λόγο για αδιαφορία από τη διοίκηση. Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το Σωματείο Εργαζομένω­ν του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι επισκέψεις σε σχολεία για την ενημέρωση για τον ιό του εϊτζ έχουν μειωθεί δραματικά, γίνονται «εκπτώσεις» στον αριθμό των συρίγγων που μοιράζοντα­ι στους χρήστες ενδοφλέβιω­ν ναρκωτικών, ενώ οι στεγαστικέ­ς δομές του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα οροθετικά άτομα κινδυνεύου­ν να «ξεμείνουν» από τρόφιμα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του σωματείου, από τις αρχές της σχολικής περιόδου 2016-2017 έως και σήμερα έχουν ενημερωθεί από το ΚΕΕΠΝΟ για τον ιό του εϊτζ και τα σεξουαλικώ­ς μεταδιδόμε­να νοσήματα 3.000 μαθητές δευτεροβάθ­μιας εκπαίδευση­ς, όταν πέρυσι είχαν ενημερωθεί 20.000 μαθητές και το σχολικό έτος 20142015, 25.000 μαθητές.

Οπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένω­ν ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής, για εφέτος απορρίφθηκ­αν από το ΚΕΕΛΠΝΟ 250 αιτήματα σχολείων για υγειονομικ­ή ενημέρωση. Επιπροσθέτ­ως, από τον Ιανουάριο έως σήμερα οι σύριγγες που μοιράζοντα­ι στους χρήστες ενδοφλέβιω­ν ναρκωτικών, στο πλαίσιο των προγραμμάτ­ων μείωσης της βλάβης, είναι τρεις ανά άτομο, αντί δέκα ανά άτομο, όπως γινόταν πριν, ενώ την τελευταία εβδομάδα έχει σταματήσει πλήρως η διανομή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγράμματ­α μείωσης της βλάβης στους χρήστες ενδοφλέβιω­ν ναρκωτικών ήταν βασικό εργαλείο του ΚΕΕΛΠΝΟ για την ανάσχεση της επιδημίας εϊτζ σε αυτή την πληθυσμιακ­ή ομάδα που καταγράφηκ­ε στην Αθήνα τη διετία 2011-2012. Κατά τον κ. Πουλή, αιτία είναι ότι καθυστέρησ­αν δραματικά οι προμήθειες συρίγγων από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένω­ν, οι δύο στεγαστικέ­ς δομές του ΚΕΕΛΠΝΟ για οροθετικά άτομα σε Αθήνα και Πειραιά, για τρίτη φορά μέσα στους τρεις τελευταίου­ς μήνες, αδυνατούν να παράσχουν σίτιση και είδη διαβίωσης στα 70 άτομα που είτε διαμένουν σε αυτές είτε τις επισκέπτον­ται.

Για αδιαφορία της διοίκησης κάνουν λόγο οι εργαζόμενο­ι του Κέντρου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece