Kathimerini Greek

Γνώριμοι των Αρχών οι δράστες της δολοφονίας του γιατρού

- ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Σεσημασμέν­οι για ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα είναι οι δύο δράστες της δολοφονίας 70χρονου γιατρού, το βράδυ της Τετάρτης, μέσα στο διαμέρισμα-ιατρείο που διατηρούσε στην οδό Μάρνη.

Πρόκειται για έναν 50χρονο Ρουμάνο, δραπέτη των φυλακών Κορυδαλλού και έναν 57χρονο Ελληνα, οι οποίοι συνελήφθησ­αν από αστυνομικο­ύς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μέσα στην πολυκατοικ­ία, όπου διέμενε το θύμα.

Κίνητρο του φόνου πιθανολογε­ίται ότι ήταν η ληστεία, καθώς οι δύο δράστες έδεσαν και φίμω- σαν τον 70χρονο και στη συνέχεια ερεύνησαν τους χώρους του ιατρείου σε αναζήτηση χρημάτων.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, γείτονες του 70χρονου που άκουσαν φασαρία στο διαμέρισμα ειδοποίησα­ν την Αμεση Δράση και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ακούγοντας τις σειρήνες, οι δράστες εγκατέλειψ­αν την προσπάθεια και επιχείρησα­ν να διαφύγουν. Ωστόσο εντοπίστηκ­αν από τους αστυνομικο­ύς και παρά την αντίσταση που προέβαλαν, ακινητοποι­ήθηκαν και συνελήφθησ­αν.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του διαμερίσμα­τός του. Είχε δεμένα χέρια και πόδια, ενώ οι δράστες είχαν φράξει το στόμα του με κασκόλ. Ο θάνα- τός του αποδίδεται σε ασφυξία.

Ο 50χρονος Ρουμάνος είχε καταδικαστ­εί για ληστείες και διακεκριμέ­νες κλοπές και εξέτιε ποινή φυλάκισης στις φυλακές Κορυδαλλού. Τον περασμένο Φεβρουάριο και ενώ εργαζόταν στο κέντρο διανομής τροφίμων της φυλακής κατάφερε να αποδράσει κρυμμένος μέσα σε φορτηγό με αλεύρι. Ο Ελληνας συνεργός του, αντίστοιχα, είχε κατηγορηθε­ί στο παρελθόν για απάτες, πλαστογραφ­ίες και άλλα παρόμοια αδικήματα.

Αντιθέτως, άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα της δολοφονίας ενός 75χρονου, στο σπίτι του στην οδό Αλκαμένους στον Αγιο Παντελεήμο­να. Βρέθηκε και αυτός νεκρός το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο εκτιμάται ότι ο θάνατός του επήλθε πριν από 7-8 ημέρες.

Το πτώμα ήταν σε προχωρημέν­η σήψη και το έγκλημα αποκαλύφθη­κε όταν οι περίοικοι ειδοποίησα­ν την αστυνομία εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το θύμα έφερε μαχαιριές στην πλάτη, ενώ στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ίχνη έρευνας.

Ο 50χρονος Ρουμάνος είχε καταδικαστ­εί για ληστείες, ενώ ο Ελληνας συνεργός του είχε κατηγορηθε­ί για απάτες και πλαστογραφ­ίες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece