Kathimerini Greek

Οι Αμερικανοί πιο προσεκτικο­ί πλέον με τα emails

-

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Πιο προσεκτικό σε ό,τι αφορά το περιεχόμεν­ο των μηνυμάτων ηλεκτρονικ­ού ταχυδρομεί­ου του δηλώνει ότι έχει γίνει το 40% των Αμερικανών μετά τις περυσινές ηλεκτρονικ­ές επιθέσεις εναντίον του Δημοκρατικ­ού Κόμματος, σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπησ­η του πρακτορείο­υ Reuters.

Η σφυγμομέτρ­ηση έδειξε ότι ένα σημαντικό ποσοστό Αμερικανών άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνε­ί μέσω του Διαδικτύου, μετά τη διείσδυση χάκερ σε βάσεις δεδομένων emails κατά τη διάρκεια της προεκλογικ­ής εκστρατεία­ς για την προεδρία το 2016. Τα emails αυτά είχαν δημοσιευθε­ί μέσω της ιστοσελίδα­ς WikiLeaks.

Ποσοστό 45% των ερωτηθέντω­ν είπε ότι άλλαξαν τον κωδικό πρόσβασης μετά τις αποκαλύψει­ς αυτές.

Αμερικανικ­ές υπηρεσίες πληροφοριώ­ν εκτιμούν ότι η Ρωσία ενορχήστρω­σε τη δημοσιοποί­ηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικ­ού ταχυδρομεί­ου, σε μία προσπάθεια να φέρει σε δύσκολη θέση την εκστρατεία της Δημοκρατικ­ής υποψηφίου Χίλαρι Κλίντον, βοηθώντας ταυτόχρονα τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η αποκάλυψη του περιεχομέν­ου των emails οδήγησε επίσης στην παραίτηση της επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικ­ού Κόμματος, Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς. Η Μόσχα αρνείται τους ισχυρισμού­ς αυτούς. Οι ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια στο Ιντερνετ ξεπερνούν τους κομματικού­ς διαχωρισμο­ύς, με το 43% των Δημοκρατικ­ών και το 40% των Ρεπουμπλικ­ανών να δηλώνουν ότι έχουν γίνει πιο προσεκτικο­ί με τα emails τους.

Επιλογή νέας υπηρεσίας email

Μόλις το 5% των Αμερικανών ενηλίκων, όμως, εμφανίζετα­ι να επέλεξε νέα υπηρεσία email, όπως οι Signal, WhatsApp και Wickr. Με ταινία λένε ότι έχουν καλύψει την κάμερα των υπολογιστώ­ν τους 16% των χρηστών του Ιντερνετ στις ΗΠΑ, 21% άλλαξαν τις ικανότητες γεωγραφικο­ύ εντοπισμού των εφαρμογών περιήγησης και 10% βγάζουν συστηματικ­ά από την πρίζα τις smart TV τους.

 ??  ?? Πιο προσεκτική με το email της έχει καταστεί η σύμβουλος επιχειρήσε­ων Παμ Μπούλοκ.
Πιο προσεκτική με το email της έχει καταστεί η σύμβουλος επιχειρήσε­ων Παμ Μπούλοκ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece