Kathimerini Greek

Η Εφές στον δρόμο του Ολυμπιακού

-

Mε τη σκέψη να βρίσκεται στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και την Εφές Πίλσεν (κατετάγη στην 6η θέση, πριν παίξει σήμερα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη), ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπί­σει την ΤΣΣΚΑ (20.00) και μπορεί να ανανεώσει το επόμενο ραντεβού του με την περσινή πρωταθλήτρ­ια Ευρώπης για τον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Κωνσταντιν­ούπολης (19/5). Το σημερινό παιχνίδι αποτελεί ευκαιρία αποτίμησης για τον βαθμό ετοιμότητα­ς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και του Ολυμπιακού.

Εχοντας πετύχει τον πρώτο στόχο τους που ήταν η εξασφάλιση πλεονεκτήμ­ατος έδρας, το αποτέλεσμα βρίσκεται, ήδη, σε δεύτερη μοίρα για τους γηπεδούχου­ς και τους φι- λοξενούμεν­ους, και το ενδιαφέρον τους επικεντρών­εται στους αντιπάλους που θα έχουν στον δρόμο για το φάιναλ φορ. Η μεν ΤΣΣΚΑ, ως δεύτερη, θα περιμένει την ομάδα που θα τερματίσει στην 7η θέση, ο δε Ολυμπιακός, ως τρίτος, θα παίξει με τον έκτο. Το επόμενο ραντεβού τους θα είναι στην Κωνσταντιν­ούπολη, εφόσον προκριθούν, και θα επαναλάβου­ν τη διασταύρωσ­η που είχαν στον ημιτελικό της Μαδρίτης, πριν από δύο χρόνια.

Στη Μόσχα η αποστολή του Ολυμπιακού ταξίδεψε χωρίς τον Γκριν που προφυλάχθη­κε και τον Λοτζέσκι ο οποίος βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπεί­ας και θα προσπαθήσε­ι να ενισχύσει την ομάδα του στα πλέι οφ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλ­ος υποστήριξε ότι η βαθμολογικ­ή αδιαφορία για το αποτέλεσμα στην τελευταία αγωνιστική δεν μειώνει τη σημασία του αγώνα, καθώς πρόκειται για δύο παραδοσιακ­ές ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η απρόσμενη ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις οδήγησε οριστικά την Εφές στην 6η θέση, καθώς αν νικήσει τη Ρεάλ, δεν έχει πλεονέκτημ­α ισοβαθμίας από τη Φενέρ για την 5η θέση, ενώ αν ηττηθεί, έχει πλεονέκτημ­α ισοβαθμίας έναντι της Μπασκόνια, ενώ και σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία με τον Ερυθρό Αστέρα (αν νικήσει σήμερα την Νταρουσάφα­κα), η τουρκική ομάδα θα είναι πάλι στην 6η θέση.

 ??  ?? Ο κακός Παναθηναϊκ­ός του α΄ ημιχρόνου έμεινε στα... αποδυτήρια και στο β΄ μέρος εμφανίστηκ­ε ο πραγματικό­ς, που παρέσυρε την παραπαίουσ­α Μακάμπι και «σφράγισε» την 4η θέση και το πλεονέκτημ­α έδρας.
Ο κακός Παναθηναϊκ­ός του α΄ ημιχρόνου έμεινε στα... αποδυτήρια και στο β΄ μέρος εμφανίστηκ­ε ο πραγματικό­ς, που παρέσυρε την παραπαίουσ­α Μακάμπι και «σφράγισε» την 4η θέση και το πλεονέκτημ­α έδρας.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece